Jump to content
php.lv forumi

moonshine

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by moonshine

  1. On 5/26/2021 at 10:25 AM, paleto pro said:

    Manliekas večuk, ka Tev ir problēmas ar visiem un par visu, tāpēc varbūt Tavs laiciņš ir 0 vērts un vari te mēģināt aizstāvēt viedokli un pusi dienas tērēt bezmaksas softa meklējumos. Tas ir tāpat kā apstaigāt visus veikalus, lai salasītu labākās akcijas preces. Vari tā darīt, slikti tas nav, vari arī pagaršot bez maksas kādu riekstiņu katrā veikalā un būt paēdis pa velti. Bet tādā veidā Tu tikai tērē savu laiku. 
    Mana izvēle ir samaksāt pāris eirikus par pakalpojumu, nekā tērēt laiku research, mēģinot kko samukļīt un beigās tāpat atduroties, ka nekas labāks par sākotnējo nav bijis un nebūs. 

    Saprotu, ka var likties, ka, ja man ir problēmas par dažiem topikiem, tad ir problēmas par visu. Turpini vien čīkstēt.

    Maksā jau mums par to, ka mēs izdarām darbu, nevis kā to izdarām.

  2. 21 hours ago, Grey_Wolf said:

    Strādājot IT bieži gadās, (ja vien nedari monotonu darbu, kam reāli ar IT maz sakara), ir nepieciešams kāds specefisks darbs... - man savulaik primitīvi vajadzēja apgriezt video .. (ar mazām korekcijām)... pie tā pavadīju pus dienu... , pamatā meklējot softu, kas kaut uz pāris stundām ļautu izdarīt to ko vajag... (bezmaksas projektam)... ...
    - cilvēkam vajag retu reizi pieslēgties attālināti- un tad nu tāds cepiens- samaksā- tad varēsi to darīt.... - ta dažreiz par to naudu vieglāk aizbraukt klātienē... .. ..
    Par opensource/freeware ... - atbalstāma lieta... ja man dotais produkts patīk, un pelnu ar to... nav pretenziju arī ko samaksāt...  bet ja man sākumā jāsamaksā, pat nezinot vai varēšu to izmantot- tad galīgi pret...  daudzi maksas produkti ir kā mašīna bez motora- no ārpuses skaisti, ir viss bet izņemot motors... (daudz dažādu fīču, bet pamatlietas reāli nefunkcionē, vai ir grūti saprotamas/ interfeiss/..) ..
    bet ražotājs pasaka, ja būs pircēji, tad VARBŪT ieliksim arī motoru..
    ---
    Tāpēc opensource/freeware ir ok.. daudzi programmētāji izveido vienkāršas funkcionālas programmas- kas izpilda kādu konkrētu uzdevumu.. teiksim iraksta DVD bet toties nespēj sazināties ar "aliāņiem"  ... daudzi vecie softi sazinās ar "aliāniem". bet vairs nemāk ierakstīt DVD... ("burnīng room"- ir viss, bet pamatfunkcijas pa daļai apgrieztas...)...

     

    Labi teikts.

    Tomēr vai jēga tādiem ieskaidrot, ja viņi tāpat beigās "double down on their own opinion"?

  3. 36 minutes ago, paleto pro said:

    yes sir, bet vai opensource pasaulē dzīvojot kaut kas nav jādod pretī? savs ieguldījums - palīdzīga roka, savs produkts, bet ja rokas līkas tad mazliet naudiņas. 

    Pietiks jau cepties. Saprotu, ka tev, boomer'im, ir grūti tagad samierināties un dzīvot tālāk, redzot, kā latvji papisa kazakiem, bet tas nenozīmē, ka žults jāizliek par tiem, kuru gribētu "get shit done", pie tam tematā, kas ir pilnīgi nesaistīts.

    Iesēsties dīvānā, pasūc aliņu un jutīsies atkal kā ikdienā! :)

  4. 30 minutes ago, paleto pro said:

    man patik programmētāju loģika - pārspīlēt, lai būtu taisnība

    "Lai cilvēks saprastu, ka ir stulbs, viņam ir jābūt salīdzinoši gudram". Tevi nevainoju, ka nesaproti pat tad, ja Tev iedod tādu piemēru iz dzīves, taču pavisam reāli, un ne tikai uz softu varam šādu loģiku attiecināt.

    Ja tomēr gribi novērsties no temata un provocēt uz argumentu, necenties - daudzi šeit būs gudrāki par to. :)

  5. On 5/21/2021 at 12:21 PM, paleto pro said:

    latviesi.. grib labu stafu bez maksas. ņem open source produktus, pārvērš tos naudā (laravel, react, graphql, u.t.t)
    samaksā kamēr vajag par lietu kas strādā tos sūda 8eur, nekā 3 dienas čakarējies lai pieslēgtu bezmaksas versiju, kaut ko krekotu vai sazin vel ko darītu.
    Ja izmanto opensource kodu un pelni ar to 2k mēnesī, nosvied vismaz 1% mēnesī maintaineriem. 

    Nav jau tik traki ar alternatīvām, ka būtu bez maz vai pašam dienām jāmokās kaut ko stiķēt kopā. :)

    Ar līdzīgu loģiku var teikt - ja Tu brauc 1h nedēļā ar sabiedrisko, kāpēc nepērc savu personīgo auto?!

  6. On 4/26/2021 at 10:50 AM, edw said:

    Kā jau teicu, visu nekad nepieminēs :) Mums tā liekas pašsaprotama norma, un pat nebiju aizdomājies līdz tam, ka kādam tas nepatiks :) Face to face komunikācija vienmēr būs labāka, nekā jebkāda cita. Pie tam, es to Tev nodevu pašā sākumā, pirms vispār uzsākām sarunu, lai netērētu lieki Tavu laiku.

     

    moonshine, nekā personīga, bet runājot pa Tavu iepriekšējo pieteikumu, es gan neesmu lieta kursā par to, jo tajā laikā nebiju atbildīgais, bet, pieļauju, ka pie vainas varētu nebūt testa uzdevums, bet gan komunikācija, ja jau citiem forumiešiem intervijās rekomendē melot.

     

    Parādīji, cik Tavs laiks ir bezvērtīgs. Darba laikā izpētīji visu manu profilu, lai tikai atrastu, par ko varētu smērēt te. Wow, jūtos pagodināts. :D

    Tūlīt jau skries visi un teiks - "bet tu tak iesaistījies diskusijā, kā tavs var būt vērtīgs, liekuli". Uz priekšu.

  7. On 4/26/2021 at 11:51 AM, codehighriga said:

    Nu no otras puses @moonshine jau arī nav nekāds saulstariņš. :) Cik saprotu lielais cepiens joprojām ir tikai par to, ka bez WP pieredzes nepaņēma darbā WP-centriskā uzņēmumā. + tika iztērēts mazliet laiks testa uzdevumam. Vai tas tiešām ir tas briesmīgākais, kas var darba meklējumos atgadīties?

    Es pilnībā Tevi saprotu, ka Tevi aizrauj gaslighting, tā turpini! ;)

    Pēc pieredzes varu teikt tā - tādiem kā Tev var skaidrot un skaidrot... un skaidrot līdz pensijas vecumam - tāpat gribēs "double down" uz savu viedokli. Aiztaupīšu abiem laiku, nebūs šis produktīvi. Tu pie sava viedokļa paliec, es pie sava - visi laimīgi. :)

  8. 4 hours ago, edw said:

    Kāpēc man būtu kaut kas jāņem ārā? Mums ir līgumi vairākās iestādēs par pusdienām, tai skaitā Wolt, pasūti mājās ko vēlies. Daļēja, jo ir limits nedēļai.

    Runājot par Laravel, uzmet aci pašam source code un gan jau pamanīsi kaut ko pazīstamu. Tā pat mums ir vairāki servisi, kas balstīti uz Laravel vai Lumen.

    Nezinu par Tavu pieteikumu, bet mēs pēdējo reizi kādu no LV meklējām pirms gadiem 2 vai 3. 

    Varbūt vari ieteikt kā vēl noteikt pieredzes līmeni, ja ne ar testa uzdevumu? Labprāt uzklausītu viedokļus un varbūt pat netestētu :)

    Tad kāpēc nevar ko tādu uzreiz pieminēt vakances aprakstā? Tagad kā jebkurš cits par to sāks prasīt, tā Tev katru reizi būs jāskaidro.

    Kāds sakars uzmest aci source code šobrīd? Man jau ir sen zināms, ka izmantojat ar Laravel priekš servisiem. Nekas jauns man tur.

    Tas arī bija pirms aptuveni 2 gadiem.

    Ja jāizvairās no punkta, ko pieminu, tad mums šeit nav vērts pat to apspriest tik ļoti. Testa uzdevuma apjoms bija gana liels, lai to var kompānija paņemt kā free labor - nekāda veida norunas neveicat par to, kā testi tiks izmantoti.

    Protams, var gadīties, ka tūlīt atskries kāds, sakot, ka "kaut kā jau tak jānotestē cilvēks", "nu nav visi tādi krāpnieki" u.tml. Reāli vienalga, - šāda prakse kantoriem pastāv.

    Veiksmi!

     

    Un, for fuck sake, padomā taču - nav tev jāmaina veids, kā testēt cilvēku - rakstītā formātā var vienoties par to, kā tests tiks lietots lolol.

  9. Kamēr vari, labāk nomaini to "Daļēja pusdienu kompensācija" uz ko citu vai vispār izņem laukā. Ieslēgsi common sense un noliksi sevi darba ņēmēja pozīcijā - sāksi saprast, cik fishy tā daļējā pusdienu kompensācija izklausās.

  10. Just now, Kasspars said:

    Wordpress programmēt nav tas pats, kas Laravel programmēt, kur var teikt viss jau priekšā uzrakstīts. Wordpresā vajag meklēt, pētīt, cīnīties. Tas nav priekš vājajiem

    Gan to, gan to esmu lietojis - saprotu, ko ar to domā.

     

    Just now, codehighriga said:

    Tas jau it kā būtu saprotams, galu galā atverot mājaslapu ar lieliem burtiem ir rakstīts "We are building the best Wordpress tools".
    Nav gluži rakstīts "We are building the best Laravel packages".

    Vajadzēja man precīzāk izteikties - ar pieklājīgu pieredzi viņi min lielu pieredzi ar WordPress, taču to viņi pateiks tikai pēc tam, kad būsi savu testu nosūtījis un nodevis.

  11. Ar to "job gaps" aizbildināšanos ir tā, ka var mazliet neētiski to izdarīt, bet to varu ļaut Tev pašam apdomāt. Diezgan straight forward un ietver melus.

    Bet portfolio jau daudz nevajag - ka tik Tev ir kādi projekti "biznesa problēmu" risināšanai / atvieglošanai, kuri mazliet paņēma Tavas pūles un būs gana labi. Papildus punktiem, vari izmantot 3rd party soft'u priekš kāda no projekta aspektiem (autentifikācija, autorizācija, backup risinājumi u.tml).

     

    Dynatech arī īsti neatbildēs Tev nekad, ja neesi koda guru vai kāds, kas ar cīgu mutē, garu bārdu un ponytail nepiš pa taustiņiem rītā un vakarā.

  12. On 6/24/2020 at 5:54 PM, tewin said:

    Varu derēt, ka tavi paziņas pirms kursu uzsākšanas parakstīja ar Accenture līgumu. Ja cilvēks nav spējīgs izlasīt, ko viņš paraksta, tad hammer of justice ir pilnīgi pelnīts.

    Es neredzu iemeslu, kāpēc kaut kāds līgums pirms kursu uzsākšanas varētu nebūt obligāts, otherwise - beats the purpose. Nav nācies pašam būt uz kaut kādiem kursiem, vienkārši saku, ko man stāsta.

    </ChitChat>

  13. 2 minutes ago, tewin said:

    Kur tu to izrāvi?

    Labs jautājums vispār. Aizgāju uz autopieturu, tur vot uzrakstīts bija - "paskaties, kas zem soliņa 3. dēļa uzrakstīts", paskatos zem tā 3. dēļa, a tur uzzīmēts p*mpis un pieprausta lapiņa, kur bija dota norāde doties uz Barona ielu un pie fitnesa centra pacelt bruģakmeni, uz kura uzzīmēts mazliet mazāks pimpis nekā autopieturā uz dēļa, un tur vot es lasu - "Ja neiesi strādāt Accenture pēc viņu bezmaksas kursiem, būs par tiem jāsamaksā". Domāju: "J*ptvaju m*ķ, jādodas mājās un kādam jāuzraksta par šo.". Atveru šo saitu, redzu - te reklamē Printful'am kursus. Nolēmu pastāstīt par savu atradumu.

    @tewin, nu Tu stulbs vai vienkārši stulbs? Kas tas par jautājumu? Protams, ka man tur paziņas ir gājuši tajos kursos un tāds viņiem hammer of justice dots, kad atteica turpināt aksenšurā pēc kursiem.

  14. 4 minutes ago, briedis said:

    Paskrollē tak zemāk, viņiem vnk gamble faktors algā :D

    image.png.c71d63e20e51fb4a7a99bd5ed3b44f00.png

     

    Hmm, uz brīdi vēl padomāju, ka kādam jauniņajam iedots projekts un tagad outsource'ot grib vai velns zina ko.

    Ņih*ja ņe poņel... no očeņ iņtjeresno.

    Veiksmi gudrajiem jenotiem, tad jau.

     

    EDIT: Jā, tagad izlasīju. Momentā gan atgrūda tā "neierobežotā alga".

  15. Pats esmu nedaudz rakstījis Go pēc tam, kad visu laiku ar PHP ir būts. Viss, ko varu pateikt - eksperimentē un dari. Katrai programmēšanas valodai būs nemākuļi, kas tik vien māk pateikt, ka x valoda ir sūds, y ir daudz labāka.

    Neiemācīsies abas valodas ideāli (drošvien), bet līdz ar to Tev jau pavērsies lielāks iespēju spektrs. Kā arī, bieži vien tās "obligātās" prasības vakancēs ir tādas, kur vēl vari būt neuzzaļojis tomāts, bet Tevi tāpat paņems. Pieredzei par sliktu nenāks.

    Good luck on your journey!

×
×
  • Create New...