Jump to content
php.lv forumi

pwd

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

pwd's Achievements

  1. pwd

    LV drosiba

    Bezsakars.... kāds te sakaras ar finansējumu un starup'iem? Forums var būt idejisks, komūna priekš cilvēkiem ar līdzīgām interesēm. LV līmenī labākajā gadījumā var serverus atsist ar reklāmu forumā, bet par to pašu šaubos, īpaši tik šaurai nozarei. php.lv tavuprāt arī ir startups? Tu izlasiji iepriekšējos postus vai vienkārši iepostēji postēšanas pēc? Problēma ir tajā, ka vairs nav 200X. gadi, kad netsec, hack.nite bija super aktīvi, visi ir pasējušies, paaudze vairs nav tā. Pat tāds sūda malware.lv bija diezgan aktīvs ar script kiddies. Man ir pazudušī visi kontakti ar bijušā netsec dalībniekiem, ja mēs savāktos kādi vismaz 10 kas vēlas netsec atpakaļ, es varētu pacelt viņu, bet ja tādi cilvēki būtu, netsec jau sen būtu atpakaļ, nelielu forumu uzturēt mūsdienās maksā kapeikas. + boot, eoz arī nedaudz nosedz IT security nišu.
  2. pwd

    LV drosiba

    Jau kādu laiku domāju par netsec reanimāciju, bet šaubos par aktivitāti. Agrāk bija citi laiki, tagad manuprāt diezgan grūti uzturēt aktīvu LV komūnu. Te kāds ir no vecā netsec?
  3. pwd

    Ar ko sākt?

    Paldies par ieteikumiem! Par laimi man ir daudz brīva laika kas manu peļņu neietekmē. Manu peļņu ietekmē koderi kas iegriež man cenu par savu darbu x4, kad saprot ap ko lieta grozās. Nabagāks nepalikšu, bet man nepatīk, ka cena par darbu tiek izvērtēta no klienta maksātspējas. Brīvs laiks man ir daudz, kapēc neiemācīties pašam kodēt savām vajadzībām? Ja es iemācos pats kodēt to ko pasūtu pie citiem(nekādas mega tehnoloģijas...parseri, 1 faila TDS, landing backendi, utt...), mans ietaupijums mēnesi būtu 2k EUR+, kas varētu būt kāda vidēja kodera alga mēnesī.
  4. pwd

    Ar ko sākt?

    Paldies, dažreiz tizag.com ieskatijos dēļ CSS. Par to paralēli mācīšanos neesmu drošs, man liekas būs baigā putra, bet no otras puses varētu knibināt PHP un kur vajadzīgs piejūgt JS tā pamazām apgūstot arī JS, vienu dienu mācīties PHP, otru JS, manuprāt nebūs labi. Mana doma bija sākt ar PHP teoriju, studēt tutoriāļus un bakstīt kādu framework, to pašu bootstrap. Interesē arī, kādu IDE izvēlēties, līdz šim esmu izticis ar notepad++, bet domāju vajaga ko nopietnāku, skatos uz PhpStorm, labāk uzreiz pierast pie "pareizās" vides.
  5. pwd

    Ar ko sākt?

    Sveiki! Pamatā nodarbojos ar SEO/Black SEO, interneta marketingu savām vajadzībām(attīstu resursus, ģenerēju trafiku, strādāju ar partnerprogrammām). Kodu pasūtu pie dažādiem izpildītājiem, bet ir vēlme un iespējas(daudz brīva laika) iemācīties web programmēšanu pašam. Pirms kādiem 10 gadiem biju aizrāvies ar HTML, lielāko daļu esmu aizmirsis, bet pēdejos pāris gadus esmu pielabojis HTML/CSS(landing pages, email templates) priekš savām vajadzībām. HTML kodu māku lasīt, saprast un editēt(no galvas visu nezinu, bet ātri varu atrast vajadzīgo manuāli, uzrakstīt primitīvu kodu no 0 varētu, primitīvākos tagus pārzinu no galvas), ar CSS ir problemātiskāk, bet ar manuāļu palīdzību tieku galā gandrīz ar visu, PHP 99% nemāku lasīt un saprast kodu, no manuāļiem zinu, kā izveidot formām post uz failu vai epastu. JS saprašana vispār nav, neesmu arī mēģinājis saprast. Ikdienā man ir vajadzīgi(ko pasūtu šobrīd pie citiem) - JS(ieskaitot libraries un frameworkus) + PHP(ieskaitot frameworkus) un nedaudz HTML ar CSS noformēšanai. Ļoti daudz darba ir pēc šāda principa: Frontend - JS, Backend - PHP un dažādi PHP skripti ikdienas darbam. Programmēt vēlos iemācīties savām vajadzībām, saviem projektiem, savu kodu pārdot nevēlos. Ar ko sākt? Kuru valodu apgūt pirmo? Būtu labi apgūt līdz galam HTML/CSS, tā ir viegla valoda, bet no otras puses, man viņu jāizmanto ir maz un apmierina arī bootstrap defaultā theme(uz noformēšanu nav jāiespringst, galvenais lai user friendly priekš manis paša). JS jāizmanto viss vairāk, bet PHP daudzums ir tuvu JS. Man priekštats ir, ka JS ir spēks.
×
×
  • Create New...