Jump to content
php.lv forumi

karstakritene

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

karstakritene's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Docker ir tāds kā buzzwords, kas pēdējā laikā daudz kur uzpeld. Nedaudz apskatījos. Sapratu, ka tas ir kā virtuālās mašīnas aizstājējs, kas ļauj neielādēt visu kerneli priekš katras instances, tādā veidā dramatiski taupot resursus. Izklausās noderīgi hostinga provaideriem. However, vai man kā ierindas developerim, kas nenodarbojas ar serveru administrāciju, būtu jāiemācās kaut ko darīt ar Docker? Kādus ieguvumus tas man dotu?
  2. Es pareizi saprotu, ka Lumen ir sub-sets no Laravel un savukārt Laravel ir subsets no Symphony? Proti, Laravel ir tas pats Symphony tikai ar mazāk fīčām, savukārt Lumen ir tas pats Laravel tikai ar vēl mazāk fīčām ?
  3. Tā kā priekš manis docker ir jauns buzz-words, tad centos ieguglēt kas tas īsti ir un ko var man dot, bet nekas prātīgs nesanāca, atradu tikai 6h garu video lekciju http://www.pluralsight.com/courses/docker-deep-diveVai kāds kas jau lieto docker varētu iedot 3-5 teikumu summary par to kā docker noder ikdienas developmentā? Pagaidām sapratu tikai to ka notiek milzīga resursu taupīšana uz produkcijas serveriem, jo katrā konteinerā nav jāielādē visa OS. Bet kā ar dev datoru?
  4. Vai vari padalīties ar kādu tamlīdzīgu resursu? Neesmu neko tādu nekad izmantojis.
  5. Codez, valodas barjera tev nav bijusi problēma?
  6. Es tā padomāju - tas izklausās pēc Kontrollera izgudrošanas no jauna un nosaukšanas par libu. Tik pat labi varētu notestēt kontrolleri. Vai arī te ir vēl kāds iemesls tā rīkoties?
  7. Vai tu nevarētu izteikties saprotamāk? :D
  8. Vienīgā sakarīgā response par to kāpēc lietot IDE over Vim nāca no F3llony. Un no tiem punktiem visvairāk noteworthy ir tieši pirmais. Iespējams ja ikdienā jālieto daudz kāda specifiska lieta - Symphony - tad ir liela iespēja ka IDE būs daudz atbalsta fīču kādas Vimam visticamāk nebūs. Bet te varbūt daGrevis var labāk nokomentēt vai viņam Vimā ir kaut kas specifisks priekš Django.
  9. Forša pieeja.. Kā tādā gadījuma izskatās tavs kontrolleris? izklausās kaut kā šādi: public function action( Library $library, int $id ) { if( $library->doBusinessLogic( $id ) ) { return redirect()->back()->withSuccess(); } return redirect()->back()->withError(); } Btw, vai arī šitik vienkāršā gadījumā tu tur iejūgu kādu libu vai repo? Šo tāpat diez vai testēs: public function destroy( Item $item ) { $item->delete(); return redirect()->back()->withSuccess(); }
  10. Sveiki, gribēju lūgt kādu padomu vai pieredzes izklāstu saistībā ar tālmācības studijām programmēšanā. Tikko pabeidzu videni un būtu laiks iestāties augstskolā. Mana situācija ir tāda ka esmu pašmācībā apguvis dažādas WEB programmēšanas lietas un orientējās tajās pat samērā labi, visticamāk varētu atrast arī kādu intermediate līmeņa darbu, bet tomēr liekas riskanti mest mācības pie malas tāpēc gribētu vismaz nelielu laiku iestāties augstskolā. Principā varētu tikt budžetā da jebkur, bet mani nevilina no plkst x līdz plkst y sēdēt uz vietas un mācīties, tāpēc apsveru tālmācību. Varbūt pat varētu savienot ar darbu. Visaktīvāk reklamējas Alberta koledža, šobrīd skatos uz to. Vai kāds to ir izbaudījis uz savas ādas? Vai ir praktiski iespējams savienot mācības ar darbu? Vai tāds attālināts mācību process nav ļoti awkwardīgs? Nez kā uz to skatās darba devēji?
  11. daGrevis, pirms n gadiem un pirms n lapām atpakaļ tu fanoji par IDE.. Kam ir jānotiek lai no augstākā abstrakcijas pakāpiena nokristos atpakaļ uz zemāko (vim) ?
×
×
  • Create New...