Jump to content
php.lv forumi

Dawgora

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,496 profile views

Dawgora's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Strādāju darbā uz arch linux (jā, uz arch) un i3 wm. Vienā ekrānā atrodas visi vajadzīgie browseri, kas nepieciešams lai pārbaudītu, lai viss strādā kā vajag. Otrā ekrānā atrodas rambox, kur atrodas, slack/skype/gmail/telegram/whatsapp , spotify, un citas darbam nevajadzīgas lietas. Trešajā ekrānā phpstorm un tmux konsole priekš virtuālās mašīnas, mysql-workbench, postman. pārnest kādu logu, vai pāriet uz kādu logu nekustinot peli ir burtiski 2-3 pogu kombinācija.
  2. Tagad, pārlasu pēc 2 gadiem, ko rakstīju, un tagad laikam ir jāturpina vecais stāsts. Bet paldies par atbildi pēc 2 gadiem. Kāpēc go, bet ne, piemēram, Elixir? (bet un tas arī ir atkarīgs, kāda veida sistēmas domā veidot. Ja realtime scalable, tad elixir, everything else- php/go/whatever ) domāji, saredz? Vēlaizvien nav nekur pateikts kādā neto/bruto diapozonā varētu viss norisināties. Testējat tikai PHP, vai arī visus frontend frameworkus? Un, vēlaizvien neviens javascript frameworks, kurā būtu jāstrādā nav pieminēts. ne šeit, ne mājaslapā. Jūs arī pieņemat visus projektus, ko klienti dod?
  3. Laravel izmantoju jau praktiski 2 gadus. Pirms tam esmu spēlējies ar Codegniter, bet laikam tad, kad bija kādi 18 gadi, un neko parāk nesapratu. Bet nu, teiksim tā, kā programmētājam iesācējam liekas viss vienkārši un diezgan loģiski, ja brauc līdzi ko dari un lasi dokumentāciju.
  4. Cik Jums darbinieku? Izmantojat Scrum, Kanban, Agile metodoloģijas? Nodarobajiets ar unit testing? Izmantojat kāda veida frontend frameworkus, kā VueJs, Angular, Backbone, Meteor? Jūs apmācat savus darbiniekus- sūtiet viņus uz kursiem? Uzminiet, kas man šeit nepatīk šeit https://nethart.com/da/404/ (man vienkārši patīk kasīties par tādām mazām lietām) Es nezinu par to fullstack. Mūsdienās labāk dari vienu, bet ne otru, jo var zināt visu, bet speciālists Tu nekad nebūsi ne vienā no tām vietām (as in Tu nepārzināsi visu par backend, jo fiziski Tev nav laiks iemācīties abas lietas. Un es esmu no tiem, kas burtiski ienīst frontendu, bet daru to tikai tad, kad nav citas izejas)
  5. Pētīt, ko varētu tā pa lielam- cilvēku apmeklējumu daudzumu izmaiņas pirms un pēc uzlabošanas, administrēšana. Nu... Problēmas ir ko risināt. Inventarizācijas neskaidrības, vecais veids, kā noteikt vai kabinets ir aizņemts vai nav (tas pats ar atslēgām un problēmām darba vietā) - ieraksta kladē, visi ziņojumi ir pārsvarā papīra veidā, kas katru rītu bieži vien ir jāmaina. Dokumentu krātuve nav apkopota vienā vietā, daudziem mētājas savos dropboxos vai arī failiem.lv, dažbrīd skolotājiem ir problēmas nolikt ar autortiesībām apstiprinātus dokumentus (piemēram, notis, ko vajag koru diriģentam vai pūtēju orķestrim). Var papētīt To pašu, kad ir aktīvāk lietotāji, ko viņi pārsvarā skatās, varētu izveidot aptauju, ko viņi no skolas mājaslapas gaida, ko vēlas tur ieraudzīt, ko darīt, lai lapa tiktu apmeklēta vairāk. Idejas ir daudz. Daudz ko var automatizēt. Piemēram- zvanu. It kā jau ir zvana signāls ar tehniku automātiski uzstādīts, bet tad, kad ir kāda veida saīsinātās stundas, tad rodas problēmas. Pētīt es varu kurus ietvarus, CMS, and so on būtu ieteicams izmantot, kurus ir vieglāk apgūt, kuri ir populārāki, kuri ir labāki šam dotajam gadījumam. Darba vadītājs... Teiksim tā- nemācos LU, mācos ViA, kur jau sāku slimt ar skarbu facepalm sindromu, jo tagad nevar saprast, kas iet prom, kas nē, kas paliek u.t.t. bieži vien tāds haoss. Tā kā biju plānojis skatīt design patterns, tad domāju, ka testēt arī nebūs grūti. Atceros, ka kāda lektore pirms 2 gadiem teica, ka tas ir milzīgs pluss uztaisīt testēšanas log'u, jo reti kuram ir labi dokumentēta testēšana. Tikai... būs jautri ļoti daudz ko testēt. Jo, jātestē gan CSRF, parastās injekcijas u.t.t. Pietiek, ka vidusskolnieki dažbrīd nav nemaz tik dumji. Šobrīd mājaslapa griežas uz ļoti vecu joomla versiju, to dažbrīd arī kāds pačakarē, bet nu... jā, būs ko darīt.
  6. Sveiki, tā kā šogad man būs jāveido savs bakalaura darbs un jau jāsāk lēni veidot/mocīt to, sāku domāt par viņu. Prātā ir uzlabot vienas ģimnāzijas skolas mājaslapu un dažviet tā IT infrastruktūru (dokumentu krātuve, message board (tāds kā ekrāns pie sienas, kur rāda pulksteni, galvenos notikumus e.c.). ) vēlējos jautāt- vai pietiktu tikai ar to mājaslapu (kas, personīgi, liekas par maz), vai arī veidot visu ko uzskaitīju? Laiks šobrīd ir 8.5 mēneši. Vēl tāds jautājums- tā kā gatavojos nākotnē būt backend programmētājs, ko derētu iesaistīt darbā, bez parastā koda, frameworka ? Vai ir vērts mocīties un veidot arī atsevišķi, piemēram, testēšanu uz PHPUnit, PHPSpec? Zinu, ka nākotnē man šis varētu noderēt, bet... Jēga taisīt kaut ko ļoti advancētu, ja nākotnes darba devēji varbūt pat neskatīsies ko esi tā "under the hood" darījis, bet gan to, ka tāds projekts ir vienkārši pastāvējis?
  7. Sveiki, vēlos gūt atbildi par sev vienu nezināmu tēmu. Jautājums- Vai ir vērts apgūt/iepazīt Design patterns? Vai Latvijas darba tirgū "lielajās" firmās kaut kas tāds ir vajadzīgs? Kādas ir jūsu domas par to? Kāpēc to prasu- Joka pēc uzrakstīju pāris ārzemju firmām par viņu domām, ko vajadzētu kā studentam iemācīties. Bija pieminēts Laravel (jo... diezgan vienkāršs PHP framework iesācējiem), Unit testing, un ka derētu iemācīties pāris design patternus (Repository Pattern, Factory Pattern, Decorator Pattern e.c.). Par design paterniem biju dzirdējis, bet nebiju tik ļoti interesējies, bet tagad, kad vairāki to ir pieminējuši, sāku vairāk interesēties.
×
×
  • Create New...