Jump to content
php.lv forumi

nesija

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nesija

  1. Programmēšanai šis nav normāls? Tādu var pat gaming kastē likt.. https://www.dateks.lv/cenas/procesori-intel/90379_intel_core_i5_4460_3_2ghz_6mb_cache_lga1150_ savukārt i3 par ko runāju ir konkrēti šis: https://www.dateks.lv/cenas/procesori-intel/118058_intel_core_i3_6100_3_7ghz_3mb_cache_lga1151_
  2. Lietojot phpstormu uz mana vecā laptopa ar divkodolu 2.1 Ghz procesoru, atverot jaunu projektu (kad storms veic indeksēšanu), procesora lietojums uzlec uz 100%, temperatūra uzkarst līdz 80 grādiem. Diezgan ekstrēmi. Tad nu vēlos nopirkt jaunu datoru (stacionāro) un domāju kādi dzelži būtu piemērotāki. Vai pietiktu ar divkodolu i3 (120 eur), vai arī ņemt četrkodolu i5 (190 eur) ?
  3. Tad nāksies atzīt, ka manas lasītprasmes ir gaužām sliktas. Man par to kauns. Tomēr es uzmanīgi izstudēju paypal piedāvātos koda paraugus: https://github.com/paypal/PayPal-PHP-SDK/blob/master/sample/payments/CreatePaymentUsingPayPal.php https://github.com/paypal/PayPal-PHP-SDK/blob/master/sample/payments/ExecutePayment.php Taču tajos nav ne miņas no tieši tās daļas, kur tiek uzmeklēts Orderis mūsu datubāzē. Tur pat netiek izmantota, piemēram, `getId()` metode. Vai kāds cilvēks ar labāku lasītprasmi kā man varētu norādīt uz vietu dokumentācijā, kur par šo ir minēts? Paldies.
  4. Lietoju paypal rest api sdk. Neskaidrība ir par to, kurš identifikators jāsaglabā datubāzē, lai pēc veiksmīga maksājuma varētu uzmeklēt Order un atzīmēt to kā PAID. Man šķiet ka jāizmanto payment id (piemēram PAY-4VV03021UC634025WK53EA3I). Tomēr paypal sūta atpakaļ arī kaut kādu token=EC-8U3318706J8963711, nesaprotu kam tas ir vajadzīgs? Datubāzē es glabāju tikai payment_id. Vai es izmantoju pareizo identifikatoru, vai arī būtu jāizmanto cits? // .. (izlaista $payment objekta konfigurācija) $payment->create($paypal); // Nosūtam datus paypalam // Paypal atsūta mums atpakaļ payment ID $payment_id = $payment->getId(); // e.g. PAY-0DM20443V9262974MK53D5DI // Saglabājam savā datubāzē transakciju. Sasaistam payment_id un mūsu order. PaypalTransaction::create([ 'payment_id' => $payment_id, 'order_id' => $order->id ]) // Redirektē klientu uz paypalu return redirect()->to($payment->getApprovalLink()); Kad redirektē atpakaļ: //URL šāds: http://example.com/paypal-success?paymentId=PAY-4VV03021UC634025WK53EA3I&token=EC-8U3318706J8963711&PayerID=78BATUTT6KSYA // Iegūstam GET datus. $payment_id = $request->get('paymentId'); $payer_id = $request->get('PayerId'); // Executojam maksājumu. $paypal->execute($payment_id, $payer_id); // Atrodam orderi pēc paymentId un atzīmējam, ka viņš ir samaksāts $transaction = PaypalTransaction::where(['payment_id' => $payment_id])->firstOrFail(); $transaction->order->update(['paid' => 1]);
  5. @jurchiks uz kā un kāpēc tu iesaki taisīt e-veikalus? paņemsim Latvijā populārus real-life piemērus. Uz kā un kāpēc jūs taisītu: http://220.lv ? http://1a.lv ? http://dateks.lv ? Man piemēram interesē kā pieņemt lēmumu starp woocommerce/magento/etc vai arī freimworku, piem Laravel. Vispārīgi skaidrs, ka freimworks ir lielākai customizēšanai, bet ko tas praktiski nozīmē? Trīs minētos veikalus jūs taisītu ar kādu tūli? Un kāpēc?
  6. nesija

    Sleeping desk?

    Tajās bildēs ir dažas labas idejas. Es domāju ka guļot gribas grozīties mazāk nekā sēžot. Es "pareizā" pozā esmu kādas 30min, tad 1h nepareizā, tad atceros par pareizo pozu un uz 30min atkal iztaisnojas, pēc tam viss sākas no jauna.
  7. nesija

    Sleeping desk?

    Telefonu tu turi izstieptā rokā gaisā. Bet te jau nekā tāda nebūtu. Tastatūra un pele būtu kaut kur atbalstīta.. tā teikt uz leju, nevis gaisā.
  8. nesija

    Sleeping desk?

    Kā zināms eksistē standing deski, bet man radās doma kam jaunam - sleeping desk. Proti, tas ir galds, pie kura iespējams lietot datoru guļus pozīcijā. Doma taču pavisam loģiska - guļus poza ir vienīgā, kurā PATIEŠĀM tiek noņemta slodze no kakla/muguras muskuļiem. Neko gatavu neatradu, tāpēc tagad domāju kā tādu sameistarot pašam. Faktiski tā būtu gulta savienojumā ar monitora roku, kas paceļ monitoru pretī acīm. Varētu to monitora roku iestiprināt sienā, gultu piebīdīt pie sienas. Tastatūru var vai nu turēt uz saliektiem ceļiem vai arī kāds papildus plauktiņš jāpierīko. Kā jums mana ideja?
  9. Vot jā, es arī apstiprinu tikai tādus, ko pazīstu / ar ko esmu strādājis. Un ir tā, ka ta recruiteri tiešām vienkārši masveidā grib konektēties, nesūtot nekādu konkrētu piedāvājumu. Ja es viņus visus apstiprinātu, tad tad man profilā tikai 50% no konekšeniem būti tādi cilvēki ar ko reāli esmu strādājis.
  10. Domāju katrs kuram ir profils linkedinā zina, ka regulāri vēlmi piekonektēties izrāda personas kam kā profesija norādīta "recruiter" vai tml. Protams ka jūs šo kadru personīgi nepazīstat. Tādi gan no Latvijas, gan no ārzemēm. Intereses pēc - jūs viņus apstiprināt vai arī bloķējat? Līdz šim esmu visus atšuvis, bet varbūt kādu labu iespēju esmu palaidis tā garām, kas zina..
  11. Citā topikā tu nesen uzskaitīji daudz labu lietu par Symphony. Vai arī tas bija domāts relatīvi pret Laravel, un, absolūti skatoties, arī Symphony sūkā?
  12. šis kantoris - http://www.rtkompanija.lv/lv/vakances/- man reiz piedāvāja 400eur. Teica ka lai saņemtu vairāk ir jābūt "ļoti labām zināšanām", turklāt "mums ir kandidāts ar DAUDZ labākām prasmēm nekā jums kurš ir gatavs tūlīt sākt par šādu naudu, tāpēc iesakām jums pieņemt izvēli tūlīt"
  13. kā tajos portālos tiek garantēts, ka tu saņem samaksu? Piemēram ir darbs uz 4-5 dienām, tu izpildi, nosūti klientam. Viņam patīk un viņš kodu sāk lietot savām vajadzībām, bet tev pasaka ka nav kvalitatīvi, kaut kas neiet, neatbilst aprakstam.. naudu nedabūsi. Tā nevar būt?
  14. Tu mēģini uzbūvēt datu centru no raspberijiem, vai kā? ieleja kaut ko līdzīgu mēģināja boot.lv ar laptopiem, bet nekas labs nesanāca.
  15. Vai kāds gudrāks varētu lūdzu ar piemēriem izstāstīt kam īsti domāti Service Providers iekš Laravel? Es saprotu ko var likt vienkārši Servicā, kopumā saprotu arī kam domāti interfeisi un fasādes, bet šie Service Provideri vienalga nav īsti saprotami. Es tur pagaidam esmu salicis View Composerus, bet man šķiet ka tur ir vēl kāds apslēptais spēks ko es nespēju līdz galam izprast..
  16. Sveiki, es šobrīd mācos 12. klasē un mani interesē programmēšana, bet nav skaidrības ko iesākt pēc videnes pabeigšanas (vēl tikai daži mēneši). Esmu pašrocīgi diezgan labā līmenī apguvis galvenokārt Python un Django (+html, css utt un tjpr pārējie sīkumi). Domāju, ka man interesē tieši webs. Tiesa gan man šeit skolas vidē diezgan pamatīgi reklamē mehatroniku, bet man nav īsti saprašanas ko tie darbinieki ikdienā programmē. Viens ne-ļoti-kompetents avots stāstīja, ka ikdienu pavada vairāk kā mehāniķis pielabojot salūzušas iekārtas, bet reāli programmēšana un konstruēšana ir paveikta kaut kur aizjūrās., tāpēc gan jau ka webs. Dzīvoju Cēsīs un man aktuālas varētu būt 2 augstskolas, vai nu LU vai arī Vidzemes augstskola. Jāsaka ka par otro esmu dzirdējis pārsvarā negatīvas atsauksmes, bet it kā domāju ka ja skolas nosaukums ir vienīgais, ar ko pēc studijām palielīties, tad kāda jēga vispār kaut kur iet mācīties. :D Kā jums liekas? Visticamāk ņemšu 2 gadīgo studiju programmu (profesionālā). Domāju, ka paralēli studijām varbūt varētu atrast kaut kur kaut ko piestrādāt, bet arī nezinu kur meklēt.
×
×
  • Create New...