Jump to content
php.lv forumi

enkrs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by enkrs

  1. Lietoju Laravel ikdienā. Labi der visa veida projektiem. Piekritīšu ka nav manīts cits neviens freimworks kurš tik smuki tiktu galā. Manas mīļākās Laravel lietas kas liekas labākas kā citur - validācija, cache-busting, routes, Blade (tīri dēļ @extends), migrācijas. Ir lietas kas man nepatīk: - Nedaudz traucē Eloquent - bieži atduramies uz visādiem gadījumiem kur Doctrine ORM būtu testējams un lietojams labāk. - Fluentā nav subselecti normāli. Vēljoprojām atceros Kohanā varēju: $sub = $db->select('id', DB::raw("count(*)")->from('units'); $query = $db->select('aa','bb')->from('items')->join($sub)->on('id','=','aa'); šitās atmiņas mani grauž katru reizi kad rakstu visādus RAW querijus jo Fluentā...
  2. Paldies par viedokli Kaklz. Ja tā padomā varbūt labāk no sākuma tur sēdēt kopā un pārī pakodēt jo reviewot daudz ko nebūs. Par Zend un atalgojumu - esmu tagad pārgājis tam kodam pāri un nekas tāds tur nav - būtībā kontrolieri un pa pusei gudri modeļi. Pēc tā kas tur no Zend izmantots, tas kods vairāk līdzinās mūsdienu projektiņam Slim Framework nevis kautkādam enterpraisam. Par koda vecumu runājot, nekādi dižie grēki nav - ir vietas kur viewi ir par gudru, un vietām manāms copy-paste bet pa lielam - ir svaigāki "konsultantu" garadarbi daudz sliktākā stāvoklī redzēti. Sliktākais ir tas ka modeļos pāris vietās ir piņķerīga loģika par visādām spec. lietām iekšā, ko labāk neaiztikt -tāpēc arī iesaku viņiem turpināt to veco projektu nekā mēģināt kautkur pārrakstīt. Reāli meklējas cilvēks kas orientējas PHP MVC tipa kodā, tīri lai nebūtu pirmie mēneši jāpavada zubrot galvā ko likt viewā un ko no controliera pārcelt kautkur ārā. Es zinu pāris šai vietai derīgus čaļus, kuri strāda pie citiem Liepājā pat par mazāku atalglojumu - nezinu no kurienes tas iespaids ka Liepājā te bez pāris štukām neviens nekustas. Intereses pēc es noteikti te tēmu papildināšu ja viņiem kādu piemērotu atradīsim / neatradīsim vai ko citu beigās izlems.
  3. Uzņēmums aicina darbā junior PHP developer. Prasības: pieredze ar PHP Zend Framework (vai vismaz kādu citu MVC freimworku) un Git. Uzņēmums atrodas netālu no Liepājas - Medzē. Darbs offisā uz pilnu slodzi. Atalgojums 600€ pārbaudes laikā, 750€+ pēc tam. Uzņēmumā ir 8 gadus veca iekšējā sistēma taisīta Zend Framework 1 (pēdējais commits - kautkāds sīkums - 2012-01-25 08:14:13 :) ), taču uzņēmumam attīstoties nepieciešamas klāt dažādas jaunas lietas. Pārbaudes laikā lead developers noskaidro darāmos darbus un pārtulko tos developerim saprotamā valodā - kontrolieros, tabulās, servisos. Reizi nedēļā izveido jaunos uzdevumus un 3 reizes nedēļā taisa codereview paveiktajam. Mērķis ir 3 mēnešu laikā iemācīt programmētāju patstāvīgi veikt papildinājumus sistēmā. CV/Linkedin sūtīt uz [email protected] P.S. Foruma fleimam - interesē arī pieredzējušu kadru komentāri par plānu junioru devu šādā veidā ievirzīt uzņēmuma darbībā.
  4. Šāviens tumsā, bet projektā pie "Linker", "Additional options" pamēģini pielikt: -lcrypto -lssl
  5. enkrs

    Mac un PHP dev

    Es teiktu ka klaviere ir nedaudz neatsaucīgāka par vecajiem labajiem ThinkPad (jaunie ThinkPad/IdeaPad atkarībā no modeļa arī mēdz būt ne tās labākās), bet Apple klavas kopā ar ThinkPad klavām ir vienīgās kas ir pilnīgi citā līgā no visām pārējām laptop klavām. Pats lietoju Apple bluetooth bezvadu klavu (taustiņi tādi paši kā laptopos) - daļēji jo smuki izskatās uz galda, daļēji jo tā ir programmēšanai pietiekoši lietojama klava. Tāpat Apple touchpads ir atsevišķā līgā salīdzinot ar citiem laptopu touchpadiem, daļēji gan tas ir arī OSX nopelns (scrollings atsaucīgs kā telefonā, lietojams multitouch). Bet touchpadu tā īsti nevar aprakstīt - var tikai palietot, pierast un pēctam vairs nespēt pastrādāt ar parastiem touchpadiem. :)
  6. Ok nu pamēģināšu uzrakstīt kā es domātu un darītu. Pēc Passmark 9600 GT ir 748 punkti. Ieejam Logical increments - paņemam kautko no lēnajiem - piemēram Modest - GTX 750 video ar B85 māti. Atkal apskatāmies passmark - whoa - tādai videokartei jau ir 3250 punkti. Tas ir vairāk kā 4 reizes ātrāk. Pieņemot ka nav jāmaina baroklis un rams, GTX750+B85māte+G3220 procis = 4x apgreids tev izmaksātu 292EUR. Diezgan pasālīti bet nu ātrums salīdzinoši milzīgs. Labi, paskatāmies kāds ir passmark rezultāts lētākām logical increments konfigurācijām. Minimum R7 240 = 961, nja... Padārgs apgreids un jēga nekāda. CPU iebūvētajām videokartēm rezultāts vispār 300-500 :) Sanāk ka ja gribi sabalansētu sistēmu izskatās ka vienīgais apgreids ir 300EUR māte+proc+video. Ja gribi cipariņa pēc apgreidu - vari droši to GTX750 pa 135EUR iebāzt savā P5K Pro (kam ir PCIe 1.1) - vajadzētu strādāt. Māti un proci varēsi apgreidot vēlāk, bet tiem arī jau lēnām laiks pienācis...
  7. enkrs

    Mac un PHP dev

    Dual monitor man tieši liekas 2x labāks kā Win 8. Atver laptopu - viss iet. Pieliec moni - viss iet. Aizver laptopu - vissi logi parādās ārējajā monī. Noņem moni - laptops saprot ka jāguļ. Ir problēma ar pgAdmin (Tcl/tk?) - ja bijis atvērts lielajā monī un tas nav pieejams, tad atveras mazajā monī, bet pārāk liels. Bet tādi gļuki ir salīdzinoši maz.
  8. enkrs

    Mac un PHP dev

    Es ikdienā lietoju Mac priekš PHP dev un ik pa brīdim man uzrodas jautājums "kā cilvēki kodē uz Win?" Ar PHP versijām problēmu nebūs - ar Homebrew var uzinstalēt da jebkuru versiju un pat pamainīt kompilācijas flagus. Tāpat var uzlikt postgresql/mysql/git bez problēmām. (Git un PHP jau ir uzinstalēti kopā ar OSX, bet vecākas versijas) Iet arī apache/nginx bet tos es nelietoju kopš lielie freimworki uztur "php -s". Node instalējas lieliski un man pat ir sajūta ka node devi vairāk uzmanības pievērš Makiem nekā PC. OSX ir jau normāli integrēts SSH keyservers un terminālis. Dēļ tā man lielākā daļa serveru access settingi sarakstīti .ssh/config nevis izmētāti pa dažādu GUI softu settingiem. No IDĒm PhpStorm, Netbeans un Sublime strādā tāpat kā uz Windows, par citiem nezinu. Kolēģim kautkāds čakars ir ar pēdiņām Java programmās ja lieto LV klaviatūru- ja apostrofs ir dead key un IDE grib palīdzēt tad viegli ir uzrakstīt vai nu " vai """ bet ne divas. Findera (defaultā failu menedžera) interfeisā var pieslēgties remotam FTP un Samba serverim, bet ne SSH(Sftp) Laptopiem- Nevar upgreidot cietni. OS un softi aizņem pamaz, bet ja pēkšņi sāc ar Virtualbox/Vagrant mašīnām intensīvi testēties, tavs 256GB SSD ātri paliek par īsu. Pa lielam man Mac liekas daudz ērtāks PHP dev env nekā Windows.
  9. Šitādā url: page.php?in=der_zinat&gid=1477&path=954/1477 nav pilnīgi nekāda sakara ar mod_rewrite. Vaina ir "register_globals" php.ini failā. PHP tumsonības laikos bija tāds settings kas &gid URLā pārtaisa par PHP mainīgo $gid. Oriģinālais saits griežas uz vēsturisku PHP 5.2.8 un tas iestatījums ir ieslēgts. Tas settings sen jau vairs nav pieejams modernās PHP versijās un kods ir jāpārraksta uz $_GET['gid']. Atšķirībā no makaronu garuma tas var būt piņķerīgi vai ļoti piņķerīgi. Tev nāksies to kodu pārrakstīt vai meklēt kautkur vecu PHP versiju kā uzinstalēt (pēdējā kura to uztur - 5.3)
  10. enkrs

    mod rewrite

    Visticamākais ka problēma ir tur, ka uzdevumam pieej no nepareizās puses. Daudz ērtāk būtu ja tu izmantotu kādu gatavu PHP risinājumu nevis caur .htaccess visus iespējamos parametrus konfigurētu. (Cik saprotu, šajā rajonā http://www.slimframework.com ir populārs.) Būtībā tu meklē "PHP router". Lai nu kā, ja ļoti vajag: RewriteRule ^/([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ /index.php?area=$2 [QSA,L] Uzliec šo pirms esošajiem rewrite rules. Protams, tad pirmā adreses daļa tev vairs nebūs pieejama, bet to tu vari pieprasīt kādā citā mainīgajā, pārrakstot rindiņu uz: RewriteRule ^/([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ /index.php?area=$2&main_area=$1 [QSA,L]
  11. Ieteiktu landing peidžā pasvīst un ielikt reālus skillgram interaktīvus widgetus nevis skrīnšotus. Pirms es redzēju reālu linku uz piemēru nice1 postā padomāju "meh", bet ja tas ir smuki HTMLā uztaisīts un velkams ar peli un interaktīvs, tad uzreiz cits iespaids. Tāpat šis ir reāls piemērs kur varētu atstrādāt sākt to CV taisīt bez reģistrācijas - vai tad tev temporary sessijas žēl? Lai cilvēki pamēģina sākt pildīt un ja patīk, tad pogu "Don't lose your work - register!". Kāda tev jēga no visiem tiem savāktajiem reģistrācijas loginiem, kas piereģistrējās lai patestētu un saprata ka tas nav viņiem?
  12. Man liekas visos šajos algu fleimos galvenais ko cilvēki palaiž garām ir termini - junior dev / senior dev. Es skatos uz to sludinājumu: ".. PHP zināšanas .. pieredze vismaz 2 gadus." un lasu: "meklējam junior developer". Un priekš junioriem nosauktā tiešām liekas laba alga. Pieņemu ka problēma ir tajā ka daudzi junior pat nevar iedomāties kādā līmenī vispār strādā un ko dara senior developeri - "PHP taču ir PHP, un es pat māku mysql un javascript!- Ja citi developeri lielās firmās pelna tūkstošus nedēļā, tad visiem PHP developeriem tik jāpelna." Savukārt daudzi senior devi brīžiem strādā kā rockstari (jo mums te nav īpaši pieņemts turēt firmā 10 koderus) un ir aizmirsuši ka daudz citās vietās viss ko vajag ir pāris koda urbēji par saprātīgu samaksu. TL/DR: jā koderu algās ir milzīga amplitūda, tas ka tev tas cipars liekas par mazu vai par lielu varbūt nozīmē ka esi tai vietai par labu vai par sliktu.
  13. enkrs

    between

    Tas gadījumā nav kāds mājasdarbs? /** * Pārbauda vai diapazons $oneStart..$oneEnd pārklāj $twoStart..$twoEnd * @return bool */ function between($oneStart, $oneEnd, $twoStart, $twoEnd) { return $oneStart <= $twoStart and $oneEnd >= $twoEnd; } between (1, 1200, 100, 1000); // atgriež true between (120, 1200, 100, 1000); // atgriež false between (1, 900, 100, 1000); // atgriež false
  14. Parasti to paveic ar diviem elementiem: <div class="header-outer"> <div class="header">teksts</div> </div> Un CSS: .header-outer { background: url(../img/slice.jpg) repeat-x) } .header { background: url(../img/header.jpg) no-repeat bottom center; } Bieži sanāk ka ārējam elementam var izmantot to pašu <body> un nelikt papildus <div> Strādā jau tā arī kā raksti otrajā piemērā ar CSS3, bet nevaru atrast kuros browseros tas ir supportēts.
  15. F3llony, taisnība - neiedomājos ka tādā veidā tiek salauzts "composer install". It sevišķi tapēc ka projekts pēc uzbūves - backends kā atsevišķs package - reāli varētu daudz ko iegūt ja composer update/install strādātu pareizi.
  16. Man liekas ka šajā gadījumā Composers pietiekoši labi der installam. Composerim pašam ir "create-project" funkcija (šeit gan nelietota), kas tieši domāta jauna projekta uzsākšanai. Cik saprotu projekts tomēr ir nohostēts githubā priekš apskatīšanas, palietošanas. MySQL parametru prasīšana hukā tiešām ir netradicionāla, bet ja strādā tad strādā. Par 4 kastu deploy stratēģijām var domāt tad, kad tas sāk palikt nepieciešams (ERP gadījumos tāda nepieciešamība bieži tā arī nepienāk) un parasti tās stratēģijas ir ļoti atšķirīgas pēc situācijas. Cilvēki te iespringa par SQL injekcijām, jā - vietām spīd cauri, bet es varu uzslavēt ACL. Pēc pieredzes tieši SQL nesanitizēšana un ACL neesamība jau saknē ir tās divas lietas ko esošā projektā vēlāk pielipināt klāt ir visgrūtāk. Manīju ka ir arī audit treils, bet īsti neiedziļinājos vai realizēts OK.
  17. Google smtp? Man izskatās ka runa ir par Google IMAP. Vajadzīgā funkcija ir mb_convert_encoding: mb_convert_encoding("Ce&ATw-ojumi M&ARM-stules", "utf8", "utf7-imap"); => "Ceļojumi Mēstules"
×
×
  • Create New...