Jump to content
php.lv forumi

irontt

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by irontt

  1. Sveiki, Vēršos pie jums ar jautājumu, par datubāzes skaitlisko datu vizuālu attēlošanu. Vēlamais rezultāts - linechart kuram uz x ass ir datumi, bet uz y ass vērtības no 1 - 100, lai šīs vērtības nolasās no datubāzes kurā ir tabula ar datumiem un vērtībām, precīzāk katrai diennaktij(24h) atbilst viena vērtība. Tā kā nav ne jausmas kā to panākt(googlējot atradu aprakstus par Oracle, ASP, kā arī Google dev tūļi kā graphs un image graphs) Noteikti kāds no jums kaut ko tādu ir darījis, tāpēc labprāt dzirdētu viedokli, kādu risinājumu izmantot? Paldies!
  2. šīiāt, zināju par pilsētu Turcijā un Ekonomikas pētniecības un mācību centru Meksikā, bet vārda franču un latīņu izcelsmi palaidu garām(*the more you know*). Es laikam kaut kādā veidā, esmu kādu aizskāris, jo neizmantoju <sarcasm></sarcasm> tagus, tāds pavisam noteikti nebija mans nodoms.
  3. Nu, ja, tas ko aizmirsu pieminēt, tas viss balstās nevis uz random nejaušības principa, bet tur ir algoritms kas pieņem pareizo lēmumu.
  4. Kā sacīt jāsaka, izdevās realizēt vienu spontānu ideju, no skreča līdz finālam apmēram divās naktīs, rokoties caur php pamācībām(man nav nekādas pamatotas zināšanas programmēšanā). Bija ideja to realizēt kā android applikāciju, it kā flash un AS2 zināšanas to atļautu, bet pievīla tas ka android studio draudzējās ar AS3. Skribelējot to php, radās sajūta ka rakstu dzejoli valodā kuru nesaprotu, tāda interesanta analoģija. Nu tad par pašu produktu - izlēmējs! Bieži cilvēki, dzīvnieki un augi nonāk grūtas izvēles priekšā, un šis tūlis to ļoti viegli atrisina. + tas parāda cik lēmumi ar tā palīdzību ir pieņemti, kā arī datu bāzē tiek saglabāts katra lēmuma veids un rezultāts. tikko izdzēsu no datubāzes testing datus, un skaitītājs sāk no 0, tā kā līdz ar šo ziņu tas tiek offišalī launčed. Paldies! the.cide
  5. Nu, paldies jums! Tik tālu viss strādā, bija problēma ar lielajiem un mazajiem burtiem userneimos, bet to it kā salaboju ar onChange="javascript:this.value=this.value.toLowerCase(); radīšanas procesā sāku pārdomāt par to taimlainu, kas un kā, bet pagaidām atpūtīšos no šīs idejas (ganjau uznāks iedvesma). PS. arī čakarējoties ar šo, radās cita ideja un to arī divu nakšu laikā realizēju, ček lapu/darbu novērtēšanas sadaļu.
  6. Sveiki! Sapratu ka pirmstam biju iemaldījies nepareizajā sadaļā. Tad nu tādi tie pīrāgi. 1. Kā vispareizāk panākt to, ka pie reģistrācijas, username lauka saturs drīkst saturēt tikai burtus un ciparus? 2. izveidoju tādu fišku ka reģistrējoties lietotājs izveido savu folderi ar nosaukumu $username, un pie augšupielādes fails nonāk mapē users/$username/, kā arī izveidoju datu bāzē tabulu "posts" ar kolonnām id un autors. Jautājums - kā panākt lai fails upload procesā tiek nosaukts 1.jpg > ja 1.jpg jau eksistē tad 2.jpg utt. kā arī tajā pašā laikā šis nummurs tiek saglabāts datubāzē, id kolonnā. Paldies!
  7. irontt

    Ideja

    Te var patestēt Noformulēšu domu saprotamāk. Nepieciešams lai pie attēla augšupielādes attēls tiek pārsaukts un datubāzē pievienots links uz to. Nākamais solis lai katram lietotājam ieejot user area tabulas lielākajā šūnā tiek attēloti viņa augšupielādētie attēli viens zem otra. Kā labāk panākt uploadu organizēšanu, lai serveris saprot kuram lietotājam kurš attēls pieder? Tālāk mērķis izveidot lai katra lietotāja taimlainu redz caur adresi piemēram domē.ns/user/ Edit Edit Konkrēti jautājumi. 1. Kā vispareizāk panākt to, ka pie reģistrācijas, userneima lauka saturs drīkst saturēt tikai burtus un ciparus? 2. izveidoju tādu fišku ka reģistrējoties lietotājs izveido savu folderi $username, un pie augšupielādes fails nonāk mapē users/$username/, kā arī izveidoju datu bāzē tabulu "posts" ar kolonnām id un autors. Jautājums - kā panākt lai fails tiek nosaukts 1.jpg > ja 1.jpg jau eksistē tad 2.jpg utt. kā arī tajā pašā laikā šis nummurs tiek saglabāts datubāzē, id kolonnā. Paldies!
  8. irontt

    Ideja

    nu. Vakar vadoties pēc internetos atrodamajām pamācībām, sataisīju MySQL tabulu (userid,neims,parole,epasts), reģistrācijas, kā arī login formu, tik tālu viss strādā, ielogojoties nonāku user area. Nākamais solis - izveidot iespēju katram userim uploadot 1 bildi 1 reiz dienā, lai tā atspoguļojās tādā kā taimlainā, katram userim ir lapa ar tabulu kurā ir šīs bildes viena pēc otras hronoloģiskā secībā. Kādi pavedieni, kā to meklēt pamācībās utt? Gribētu lai tas viss izskatītos kā index lapa ar moduļiem -php include header -php include bildesvienazemotras -php include footer nu kaut kā tā. Edit Pateicoties W3schools panācu to ka ir upload forma un attēls tiek pievienots folderī uz servera. Tagad jautājums kā panākt lai attēls tiek reģistrēts MySQL datu bāzē ar uploadera id kā arī tam pievienots kārtas nummurs.
  9. irontt

    Ideja

    Sveiki! Sākšu ar to man nav nekādas pamatotas un konstruktīvas zināšanas par php, bet dažreiz kaut kādā veidā sanāk kaut ko no skriptiem izlobīt/saprast/izmainīt (nopirku Flash spēļu saitu, uzstādīju un mazliet pārveidoju) īstenībā varētu teikt ka man ir virspusīgas zināšanas HTML, CSS, PHP, JavaScript, Flash AS2.Un tagad rakstot šo ievadu saprotu ka ar katru nākamo vārdu tam paliek aizvien mazāka jēga. Tātad, gribu no zinātājiem noskaidrot cik sarežģīti būtu no nekā uztaisīt sistēmu- cilvēks var piereģistrēties, redzēt citus lietotājus, abonēt(sekot) citiem un vice versa. Katram lietotājam tiek piešķirts kalendārs. Cik saptotu tur nepieciešama arī MySQL datu bāze priekš lietotāju un viņu datu uzskaites. Paldies!
×
×
  • Create New...