Jump to content
php.lv forumi

yancis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yancis

  1. Man šķiet ka PHP nevar tā kaut ko "straumēt". Jo valoda nav asinhrona, visas darbības izpildās secīgi.
  2. For the sake of sanity - stop. Stop now. Do not write any more comments. Please. Thank you.
  3. Par datu integritāti nebiju iedomājies - iespējams tas ir viens no lielākajiem plusiem.. Esmu redzējis sistēmas kur lietotāju dzēšana notiek vienkārši izdzēšot DB ierakstu, bet par failiem uz HDD ir pofig, jo tāpat tiek izmantoti tikai kādi 10% no maksimālās atmiņas. Tā viņi tur arī paliek pūstot mūžīgi.
  4. Kāpēc bezjēdzīgu? Liekas viņi meklē frontendistu vai dizaineri, ko kāds kadru atlases cilvēks nodēvējis par html programmētāju (hi hi) Bet otrs php kodera sludinājums nav nemaz tik slikts
  5. Pēdējā pusgada laikā visiem projektiem esmu licis SQLite vecās labās mysql vietā. Ja es tādā sāktu stūķēt iekšā bildes, tad binary dati vienalga glabātos tieši manā projekta mapē.. Tikai vienā failā. Varbūt vieglāk taisīt backupus?
  6. vīri, jūs esat dzirdējuši teicienu, ka gudrākais piekāpjas?
  7. Man liekas ir diezgan tizli noteikt kaut kadus parbaudes laikus. Mana skatijuma, ja pienem - tad pienem uzreiz pavisam. Ja nepienem - nu tad nepienem jau pasa sakuma.
  8. yancis

    --

    Beidzot kārtīgs piedāvājums. To es saprotu.
  9. Codez, pārbaudes laikā atalgojums 400 eur / mēnesī
  10. Varbūt tas ko Zefīrs sauc par "dažādiem" projektiem ir tas kas Kavacky parakstā: "Katrs Wordpress projekts ir unikāls, un atšķirīgs no citiem, gan no pluginu daudzveidības, funkciju izmantošanas, ādiņu izmantošanas, serveru izvietojuma, serveru tipa, uzbūves, utt.." / foxsk8 /
  11. Man liekas Suncore ar kaut ko tādu nodarbojas. Nav tik prestiži kā draugiem.lv un mājas lapa ir krimināla, bet esmu dzirdējis daudz labu atsauksmju.
  12. Kāda ir jūsu pieredze ar pieteikšanos / tikšanu / reālu strādāšanu remote full-time režīmā kaut kur ārzemēs? Izklausās vilinoši, bet papētot sludinājumus tā vien liekas ka caurmērā remote vietām ir augstākas prasības nekā strādājot uz vietas (gan jau pieteikumu skaits arī krietni augstāks). Kā arī kāda pieredze ar angļu valodu? Mani māc šaubas vai es tiktu galā. Izlasīt skypā atsūtītu mesidžu un uzrakstīt pretī varētu, bet ja būtu in real-time video konversijā jādiskutē par programmas arhitektūru vai kas tml., tad visticamāk no native-speakeru puses es izskatītos pēc palīgskolas absolventa. Domāju man ir kaut kāds B2 līmenis. Nu piemēram šie piedāvājumi: https://larajobs.com/job/152/backend-developer-laravel https://larajobs.com/job/153/frontend-developer
  13. Ko es gribēju? Hmm. Nu, pirms kāda laika, ja nemaldos foruma biedrs Wuu bija neapmierināts ar kaut kādu šādu konstrukciju php: $arrayOldFormat = [..]; $arrayNewFormat = []; foreach($arrayOldFormat as $key=>$value){ $arrayNewFormat[] = (kaut kadas darbibas); } Un viņam tika laipni paskaidrots, ir arī skaistāks risinājums, proti, array_map() Bet nu ja šoreiz nav, tad neko.
  14. Kādas ir jūsu domas par kompānijām, kas piedāvā Search Engine Optimization pakalpojumus? Vai kāds tādā strādā? Proti, nesen sāku šo lietu pētīt, cik saprotu: Sliktās lietas: Google, bing etc. savus popularitātes algoritmus tur lielā slepenībā Nav īsti zināms vai ietekmējams, kurā brīdī google crawleri apmeklēs vēlamo lapu Var tikai mēģināt uzminēt, kādus parametrus lapā mainīt, lai tā labāk uzpeldētu googlē Ir ļoti ļoti grūti pierādīt, ka kompānijas veiktās darbības deva klientam kaut kādus uzlabojumus un kurā brīdī sāka dot Bieži piedāvāts bad-boy variants ir principā veikt spamošanu - sociālajos tīklos iepludināt tūkstošiem linku uz klienta lapu. Arī izveidot papildus fake lapas, kas satur linkus uz klienta lapu, un tad arī šīs fake lapas pludināt sociālajos tīklos. Tas pat varētu strādāt, bet googlei esot blacklistošanas mehānismi pret šādām aktivitātēm.. Labās lietas, ko varētu darīt: Izveidot pieklājīgas publiskās lapas sociālajos tīklos, dažus ierakstus. Edge-cases, piemēram, ja lapā ir daudz Javascripta (ko crawleri neizpilda), tad google nepieciešamo saturu norenderēt arī kā html Padomāt, lai ilgtermiņā linki uz lapu strādātu arī pēc vairākiem gadiem (mainīta struktūra, etc..) Nu tad proti - varbūt es te smagi maldos, bet man kā neprofesionālim SEO no malas izskatās pēc programmēšanas šarlatānisma. Varat papildināt labo lietu sarakstu?
  15. Manā mājaslapā ir ielikts neliels gifs, kam visu laiku ir jāanimējas. Tas strādā uz lielā desktop datora un uz visiem mobilajiem pārlūkiem izņemot mobilo chrome. Gifs ir ielikts kā parasts img tags ar src uz gifa URL. Šitas stack overflowa posts runā par kaut ko līdzīgu.. http://stackoverflow.com/questions/14295244/animated-gif-wont-work-properly-in-chrome Bet risinājums ir vnk pretīgs. Vai nav kas labāks?
  16. Tas vispār ir smieklīgi, ka papildus valodu pievienošana kaut kur tiek pasniegta kā baigā fīča un baigais pakalpojums.
  17. Pirmkārt: Vai jūs varētu padalīties ar pieredzi kā komandā veikt darāmo darbu uzskaiti - kas katram programmētājam jāizdara, jāizpēta, jānotestē, jānotreico kādi bagi vai kas tml.. Neilgu laiku izmantojām producteev.com, citas vienkārši nezinām. Otrkārt: Kā ar wiki tipa sistēmām, kas ļauj veidot dokumentāciju? Piemēram, projektā ir 30 php klases un katrā 10 metodes. Gribam izveidot nelielu API overview, kādu example usage un tml lietas. Treškārt: Ja izstrāde notiek pa pusei remote, ir iespējams ka saziņai jānotiek attālināti, tad vajadzīgs kaut kāds saziņas mehānisms visai komandai. Skatos ka bitbucket piedāvā par nelielu samaksu čata sistēmu hipchat. Kādas par to atsauksmes? Pēc pirmā acu uzmetiena (browsera versijai) skyps liekas kaut kā ērtāks. Kādas būtu alternatīvas?
  18. Sveiki, esmu nonācis nelielā darba grupā, kas cenšas sākt strādāt ar versiju kontroli. Visi esam nūbi un ir radušās lielas problēmas. Situācija - programmē 4 cilvēki, katrs pie sava datora. Gitam ir pieejami merge, bet vienalga mums nav skaidrs kā tikt galā ar darbu dalīšanu. Piemēram, ir jāsāk projekts pilnīgi no nulles. Darījām tā, ka izlozējām "viedāko" no mums, kurš dažas dienas programmēja viens un izveidoja pietiekami plašu pamatu, lai būtu it kā četras vietas projektā, kuras var programmēt paralēli, nemaisoties viens otram pa kājām. Realitātē tas negāja pārāk gludi. Kamēr viens veic kaut kādas izmaiņas datubāzē, tikmēr otrs nezina, kāda informācija viņam būs pieejama vēlāk un vai View strādās.. Un tml. Varbūt mēs neesam kaut ko līdz galam sapratuši? Mēs tāpat maisāmies viens otram pa kājām un liekas ka ātrāk būtu kodēt vienam cilvēkam. Tiesa gan mēs saprotam, ka atsacīšanās no git pavisam būtu katastrofa, jo koda pārsūtīšana epastā vai kā citādi būtu vēl briesmīgāk.
  19. Paskaidrojiet arī man, kāpēc toyota un lean ir cool. :(
  20. Daudzi droši vien ir dzirdējuši, ka Accenture Latvia organizē tādas kā nometnes weba pilnīgiem iesācējiem, dažas dienas tur kaut ko apmāca (laikam angliski ne latviski) un tad centīgākos ņemot praksē vai vēlāk darbā. Tiesa gan man liekas ka šī gada kārta jau ir garām. Bet vai šeit ir kāds kas ir šajā pasākumā piedalījies vai arī zina kaut ko vairāk? 1. Ko viņi tieši tur apmāca 2. Vai kāds ticis pēc tam praktizēties, kāda darba vide, pienākumi, cik maksāja?
  21. Būs tas robo jāiečeko..
  22. Man likās ka 2015. gadā sql injekcijām vairs nevajadzētu būt. Wait, wut, ir arī kaut kas labāks? (I'm serious)
×
×
  • Create New...