Jump to content
php.lv forumi

maarc93

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by maarc93

  1. Kā efektīvāk veikt updateOrCreate, ja man jāielasa CSV fails ar daudzām rindām? Šobrīd while ciklā iet cauri katrai CSV faila rindai un veic Laravel updateOrCreate funkciju, kas pārbauda, vai DB eksistē tāds ieraksts pēc konkrētām kolonnām un tad attiecīgi veic update, ja tāds eksistē vai create, ja neeksistē. Zinu, ka šis nav galīgi efektīvs variants, bet kā būtu efektivāk?
  2. Šāds rīks derēs https://www.opoet.com/pyro/ ? Kā pareizi uzstādīt? Man ir pieeja Digital Ocean serverim caur SSH. Mēģināju ar SOCKS proxy - atvērt git serveri caur browseri varēju, bet taisot git pull rāda timeout UPDATE: šī komanda izglāba - git config --global http.proxy 'socks5://127.0.0.1:7070' Viss strādā, paldies!
  3. Es nevaru izmantot git no sava tīkla, jo git serverim ir uzlikts, ka piekļūt var tikai no konkrētām IP adresēm. Vai ir kāds risinājums, lai es varētu pieslēgties no sava datora?
  4. atklāju, ka uz node_modules folderi nebija tiesības parastajam lietotājam. bet katru reizi palaižot npm, rāda, ka nepieciešamas administratora tiesības npm ERR! path /home/mzo/.npm/_logs npm ERR! code EACCES npm ERR! errno -13 npm ERR! syscall scandir npm ERR! Error: EACCES: permission denied, scandir '/home/mzo/.npm/_logs'
  5. ok, abiem lietotājiem $PATH ir vienāds - /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games tad root lietotājam ar which npm rāda, ka npm atrodas /usr/local/bin, eju uz turieni un redzu, ka tur ir symlink: lrwxrwxrwx 1 root root 38 Sep 19 22:57 npm -> ../lib/node_modules/npm/bin/npm-cli.js bet ar parasto lietotāju vēl joprojām rāda, ka npm neeksistē. kur varētu būt vaina?
  6. which npm rāda to pašu ko sākumā. uz servera ir Ubuntu 14.04.3 LTS. ubuntu:~$ node -v The program 'node' can be found in the following packages: * node * nodejs-legacy Try: sudo apt-get install <selected package> [ups, netīšān biju izdzēsis kopējot stackoverflow komandu] ubuntu:~$ sudo node -v v7.8.0 ubuntu:~$ which node -v ubuntu:~$ sudo which node /usr/bin/node tad vienkāršāk ir izdzēst un ieinstalēt pa jaunam? kā pareizi dzēst?
  7. simply run rm /usr/local/bin/npm from the regular user no parastā lietotāja nevaru izdzēst, jo nav tiesības. ja izdzēšu ar sudo tiesībām, tad: ubuntu:~$ npm -v 1.3.10 ubuntu:~$ sudo npm -v 1.3.10 ubuntu:~$ npm i -g npm [nevar updeitot, nav tiesību] ubuntu:~$ sudo npm i -g npm [instalēšana pabeigta] ubuntu:~$ npm -v 1.3.10 ubuntu:~$ sudo npm -v 5.4.2
  8. Kad izsaucu npm no parastā lietotāja, tad tiek izmantota vecā versija, bet ja izmanto root lietotāju, tad ir jaunāka versija. Kā lai šo izlabo? ubuntu:~$ npm -v 1.3.10 ubuntu:~$ sudo npm -v 5.4.1 ubuntu:~$ which npm /usr/bin/npm ubuntu:~$ sudo which npm /usr/local/bin/npm
  9. Jā, piemēram, sidebar ar izvēlnēm un dažas izvēlnes ir redzamas tikai priekš admin
  10. bet UI tiek veidots ar React un viss kods atkal lietotājam redzams
  11. paldies, viss skaidrs ar webpack, bet kā darīt gadījumā, ja aplikācijā ir paredzēti vairāki lietotāji un katram ir savs role. kā to padot uz JavaScript? šobrīd laravel blade padodu role_id un ar JS ielasu, bet to ir pārāk vienkārši apiet.
  12. Esmu iesācējs iekš Javascript. Katru reizi lapas ielādē tiek ielādēts Javascript no jauna un jQuery arī ir. Kā vajag darīt pareizi? Ir kādi tutorials, kurus vari ieteikt?
  13. Man ir Laravel projekts ar vairākiem skatiem un katram skatam ir savs ReactJS fails. Visos ReactJS failos atkārtojas kods ar menu izvēlni. Vai ir kāds vienkāršs veids, kā importēt ReactJS klasi no cita faila?
  14. Hmm, bet man vajag priekš php5, nevis php5.6. Komanda "apt-get install php5.6-mysql" instalē priekš php5.6 /etc/ izskatās šādi:
  15. izdzēsu vecos PPA, pievienoju jaunu (add-apt-repository ppa:ondrej/php) , uztaisīju apt-get update, tad apt-get install php5-mysql, bet rāda šo:
  16. izdarīju kļūdu - izpidlīju apt-get remove php5-mysql, jo gribēju ieinstalēt php5-mysqlnd, bet pēc komandas izpildas rāda šo: Ubuntu 14.04. PHP versija - 5.6.29-1+deb.sury.org~trusty+1 (cli). Tagad nevaru caur php pieslēgties mysql. Ko darīt? Nevaru ieinstalēt php5-mysql, gan php5-mysql
  17. neko, nekādu problēmu. XML fails ir redzams šeit - https://moviezoo.dk/index.php?route=feed/google_base
  18. Tā ir dāņu valoda. Katra rindkopa ir cita produkta description, tātad sanāk, ka jautājuma zīme neko nemaina. Caur https://validator.w3.org/ rāda, ka viss ir ok ar XML.
  19. Mēģinu iesniegt Google Merchant internetveikala XML failu ar precēm, bet daudzām precēm netiek pieņemts description, jo rāda šādu kļūdu: "Some of the characters in your items seem to be invalid. Please verify all the characters in your feed are valid for your selected encoding" XML failam ir uzstādīts UTF-8, Google Merchant pusē arī uzstādīts UTF-8. Kā piemērus, kuros description ir problēmas, tiek norāditi šie: Varbūt kādam ir ideja, kur varētu būt problēma?
  20. Šī rinda izglāba pasākumu: CONVERT(CAST(CONVERT(column USING latin1) AS BINARY) USING utf8)
  21. piemēram, ir ieraksts "Allerød", bet vajadzētu būt "Allerød"
  22. datubāzē ir ieraksti, kur dāņu burti æ ø å tiek rādīti attiecīgi æ ø Ã¥ kā lai izlabo, lai rāda pareizi? Encoding ir UTF-8 un Collation ir utf8_general_ci
  23. nomainīju $path kā teici, tad \vendor\laravel\framework\src\Illuminate\View\Engines\PhpEngine.php atkal nācās nomainīt $path un tad aizgāja beidzot! esmu iesācējs iekš laravel. šis jau ir gatavs projekts, kuru vienkārši nesanāk palaist pārlūkā.
×
×
  • Create New...