Jump to content
php.lv forumi

qwerty

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    184
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by qwerty

  1. Kā tieši izpaužas zināšanas par Redis? Cache? websockets? Tāda netipiska vēlme ko parasti neredz sludinājumos.
  2. Anonymous klases un uzlabota typehintosana pamattipiem mana skatijuma ir PHP7 lielakais pienesums. Bet tas ir nu ta, nu ta.. Ne parak iespaidigi.
  3. Es nezinu kādu css tu esi lietojis lai to pdf uzģenerētu, bet izskatās ka nav bijis width:100% un otrajai tabulai border-collapse. Tūļa pamatā ir webkits un ja neliek nekādu css, tad rezultāts būs tāds kādu to renderētu webkits.. tādu štrunta tabuliņu wkhtmltopdf uzģenerēt ir sīkums. Pieredze ar so man ir pietiekama. wkhtmltopdf vai arī vispār neko.
  4. Tas ka wkhtmltopdf kaut ko nesmuki zīmētu ir pilnīgas muļķības, jo rezultāts 99% gadījumu ir viens pret viens ar to kas redzams browserī. Pat ja lapa ar javascriptu tiek renderēta, tāpat viss būs precīzi. Fonti, positions, bootstrap grid sistēma, ikonas, krāsas, canvas utt..
  5. Tikai un vienīgi wkhtmltopdf. Ja lieto Laravel tad tam ir laravel-snappy pekidžs. Kas tie par tizliem klientu serveriem? Instalācija ir ekstremāli vienkārša.
  6. Man šķiet codez te runāja par datu daudzumu, nevis ātrumu, kādā tas tiek apstrādāts.
  7. Wuu, kur tu īsti strādā? Ja runā par React, Sails, kaut kādām rūpnīcām. Man šķiet reiz kaut ko par noliktavām arī teici. Tas ir uzņēmums vai freelance?
  8. Sūdīgi. šāda situācija manuprāt ir pielīdzināma tam, ka katrs PHP developeris rakstītu savu freimworku. Stipri prasās pēc kaut kā standartizēta.
  9. Ja tev tas bija jāraksta pašam, tad 90% skaistuma pazūd. Wuu vai daGrevi, esat izmantojuši šo varbūt? https://github.com/prometheusresearch/react-formsKaut kas normāls sanāca? React tiešām ir laba lieta un es novēlu tam ilgu un garu mūžu, bet jāatzīst ka toolings šur tur pieklibo. Piemēram laba alternatīva jquery datatables kādam ir zināma, ko izmantot React?
  10. Wuu, ieliec kādu jsfiddle studijā, vai ko tamlīdzīgu, kur tu parādi savu kruto konfigurāciju un ar ko tā labāka par php/jquery stumdīšanu. Paldies.
  11. SSD for the rescue. Man uz viena Linux bija tā ka HDD iegāja ļoti bieži sleep mode vai kā nu tur viņu sauc, kad negriežās.
  12. Jūs tos portatīvos nesat uz darbu līdzi? Es savā prātā iedomājos ka var iztikt ar vienu stacionāro darbā, vienu mājās, un tad vēl vienu lētu portatīvo ko paņemt kaut kur līdzi ja 2-3 reizes gadā nākas pakodēt ārpus mājas. Bet nu jau virs tūkstots euro.
  13. qwerty

    Konstruktors

    tas ir fotošops, ne jau kaut kas programmēts
  14. Man liekas, ka CPU priekš WEB programmētāja neko nemaina. Man ir 2.1 GHz divkodolnieks un izmantotā jauda ļoti reti pārsniedz 20%. Galvenais ir SSD un RAM.
  15. Bet ja man jau tā ikdienā vajag -1.0 brilles lai redzētu skaidri monitoru? (rokas stiepiena attālumā)
  16. Par tiem 60 gadiem ir arī cita problēma, proti, vai acis vēl spēs 8h dienā noturēt fokusā visus burtus datora ekrānā. Tas gan neattiecas tikai uz programmētājiem. Doma tāda ka iepriekš cilvēces vēsturē nav bijis tik liels skaits profesiju, kur ikdienā ir tāds slogs uz acīm. Manuprāt mēs esam +- pirmā izmēģinājuma porcija tam kas notiek ilgtermiņā.
  17. Interesanti, ka algu/pieredzes aptaujā - https://developers.lv/t/cik-pelnam-2016/75- absolūtais vairākums nav aizvadījis profesijā vairāk kā 10 gadus. Bet ja sāk strādāt 20 un beidz 60 gadu vecumā, tad ir jāvar nostrādāt 40 gadus. Es kaut kā nevaru sevi iztēloties 60 gadu vecumā vēl programmējot..
  18. Jā, izrādās ka paypal ņem pretī arī negatīvu cenu. Nez kāpēc biju iedomājies ka tā nevar.
  19. jurchik, ja nav noslēpums, kā mainījās atalgojums atkarībā no ofisa/mājām?
  20. Ir lapa, kurā var norēķināties ar Paypal. Līdz šim notika tā: klients piekrāmē grozu ar 10 dažādām precēm. Nospiežot šajā mūsu lapā pogu "pirkt", tiek uzģenerēts invoice numurs. Un uz paypal tiek nosūtīta tikai viena maksājumu pozīcija, piemēram "#invoice000123 134.50 EUR". Tātad netiek sūtīta katra prece atsevišķi bet viss kopā zem invoice numura. Tagad ir uzdevums uztaisīt, lai tiek sūtīts pa katru individuālo pozīciju, nevis viss kopā. Problēma ir tāda, ka lapā ir arī atlaižu sistēma. Piemēram kupons "40% atlaide visam grozam". Un pētot Paypal piedāvājumu, šādas atlaides normāli nosūtīt nekā nevar. Vai arī es maldos? Redzu ka var "cena vienai vienībai", "vienību daudzums", "shippings", "VAT". Bet nekas par atlaižu kuponiem īsti nav. Vai kādam šāds case ir bijis un kāds bija risinājums?
  21. Par Continuous Integration, Jenkins utt. Varbūt briedis zina pastāstīt, vai piemēram draugiem grupā kaut ko no šā visa izmanto?
  22. qwerty

    spa

    Esmu ar react taisījis palielu mājaslapu, kur praktiski viss sastāvēja no React komponentiem: Lielākā problēma ir React sajūgt kopā ar jquery pluginiem. Piemēram ja gribi ajaxīgu failu augšupielādi kaut kur un gribi izmantot Blueimp pluginu, tad būs problēmas viņus sasaistīt. Gatavus React komponentus tādām lietām ka wysiwyg, ajax uploads vai vnk parastiem slaideriem parasti dabūt nevar. Otra problēma ir domstarpības ar dizaineriem, kas piegādā CSS un HTML. Jo Reactam vajag JSX. Vēl viens sarežģījums (kas gan nav specifisks React bet vispār SPA) bija darboties ar CSRF tokeniem, expired sesijām.
  23. right right right, bet kā paliek ar react native? Man liekas (izklausās) samērā kruti ka var ar to pašu reactu taisīt ar mobilās appas. Izklausās ļoti parocīgi. pieredze kādam ar šito ir?
  24. Par JS runājot, vai kāds ir praktiski pielietojis React Native? Par cik arī Android versija ir kādu laiku jau kā iznākusi.
×
×
  • Create New...