sviesc Posted October 8, 2004 Report Share Posted October 8, 2004 (edited) tātad problēma ir sekojoša, ir nepieciešms izveidot dinamisku sadaļu apakš sadālu izkārtojumu varētu jau darīt tā ka uztasa tā pat kā ar raxtiem un comentiem tipa man table id | text| 1. kateogorijas apakš sadaļas tabula id | text | mainid | 2. kateogorijas apakš sadaļas tabula id | text | 1katid | bet šis te man neder jo iepriekš nav zināms apakšsadaļu skaits, bet pac galvenais ir tas lai nejūk un datubazē varētu visu smuki selektēt P.S. būtu labi vienā mu max divās tabulās bija doma pie jaunas apakšsadaļas izveides palaist scriptu kurš uzcep jaunu tabulu, bet tas ar nav tas ko man īsti vajadzētu... :blink: ceru ka apmēram +- sakarīgi izskaidroju Edited October 8, 2004 by sviesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaklz Posted October 8, 2004 Report Share Posted October 8, 2004 Tas ir jābāž vienā tabulā id | text | parent_id kur parent_id atsaucas uz citu rindu tajā pašā tabulā uz id vērtību Pirmā līmeņa sadaļu parent_id = 0, attiecīgi lai dabūtu pirmā līmeņa sadaļas -> SELECT * FROM table WHERE parent_id=0 Lai dabūtu dziļāku līmeņu sadaļas, attiecīgi arī parent_id nomaini pret to id, kuram tev vajag apakšsadaļas. Nevajag sarežģīt un izdomāt jaunu divriteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted October 8, 2004 Report Share Posted October 8, 2004 ja pareizi sapratu, tad domāts nenoteiktā dziļuma vairāklīmeņu izvēlne. man tāda taisīta, bet tā iraid uz failiem http://venom.venta.lv/ven.menu/ based on recursions lai glabātu "kokus" iekš db ir vairāki ģenerālie paņēmieni, bet neviens no tiem mani neapmierināja, jo ar vienu selectu gandrīz nekad nevarēja dabūt visu koku Link to comment Share on other sites More sharing options...
sviesc Posted October 8, 2004 Author Report Share Posted October 8, 2004 ja pareizi sapratu, tad domāts nenoteiktā dziļuma vairāklīmeņu izvēlne.man tāda taisīta, bet tā iraid uz failiem http://venom.venta.lv/ven.menu/ based on recursions lai glabātu "kokus" iekš db ir vairāki ģenerālie paņēmieni, bet neviens no tiem mani neapmierināja, jo ar vienu selectu gandrīz nekad nevarēja dabūt visu koku tiēši tā bet runa ir par sql db struktūru paldies Kaklz apstīšos, bet ja ir vel kādas idejas droši gaidīšu šamas :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 (edited) Hmm, Kaklz iedotais variants man liekas perfekts. Ar šito varveidot bezgalīgi daudz apakšsadaļas un viegli būs selektēt un modificēt. Es nesen ar veidoju kaut kolīdzīgu, bet mana tabula bija bik savādāka un tur varēja būt tikai 2 apakšlīmeņi. Būs japārtaisa! Edited October 11, 2004 by Gacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 viss jau būtu vispār jauki, ja nenāktos katram apakšlīmenim papildselektus taisīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Nu tad ņem un katram ierakstam glabā tā līmeņa dziļumu. Tad varēs visus ierkastus no viena dziļuma dabūt ar vienu selektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 ņā, es taisu mazliet citādāk - ar vienu selectu visu izvēlni uzreiz. tikai pēc tam rekursīvi izzīmēju vai nu pilnīgi atvērtu, vai nu kādā līmenī atlocītu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamster Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 kā jau vairākums, izmantoju Kaklz ieteikto paņēmienu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts