Jump to content
php.lv forumi

Web Developer

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    478
  • Joined

  • Last visited

Web Developer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Labāk taisi citu spēli ar citu ideju! Šīs spēles ideja diemžēl ir izgāšanās! Tā nu tas ir, jo pirmkārt - "spēlējamības" un grafikas ziņā krietni labākas spēles bija jau 90tajos gados, otrkārt, arī online spēles tagad jau ir daudz daudz krutākas, tu vienkārši paņēmi par "paraugu" laikam krievu tīņu ražojumus, kurus savējie urļaki sīkie vien savā starpā spēlē. Es līdz tādam līmenim nenolaistos! Tad labāk netaisīt NEKO, nekā taisīt SŪDU! Jo sūds tomēr smird, salīdzinot ar svaigu gaisu! :)
  2. Šorīt ieskatījos Warxy, domāju, codez tak īstenībā būs bijis tik kruts kā viņš te visiem stāstījis un spēlītei būs vismaz pieaudzis spēlētāju skaits nu uz pāris simtiņiem, bet nē - tie paši 25, laikam cilvēki, kam tiešām nekā cita dzīvē nav, tur kaut kādus punktus sev saģenerējuši! Vecais, vai nu tu savas spējas esi pārvērtējis (runāji tu vairāk, nekā spēj - tas ir raksturīgi muldoņām starp citu), vai arī tu vienkārši "klusām slēp" savas "patiesās spējas", par ko es nereāli ierēcu! :D Domāju, ka tu esi viduvējais indiešu frīks un nav ko tev zīmēties, gaidam no tevis LABĀKU garadarbu, bet pagaidām nekas... Jebkurā gadījumā, codez - laiks ir atzīt, ka tava spēlīte ir FAIL!!! ;)
  3. Nu, codez, kādi panākumi tavai "dižspēlei"? :) Izskatās, ka ir jau veseli 25 kaut cik aktīvi lietotāji - Apsveicu - Jubileja - nosvinam? ;)
  4. Manuprāt, tās lekcijas ir diezgan bezjēdzīgas - ja tur māca vēl "font" tagus, tā jau vispār ir aizvēsture (skatoties "web development" kontekstā)! Font tags jau sen ir "deprecated", nav pareizi to mācīt kā lietojamu tagu. Manuprāt, skolās jābūt kā izvēles priekšmetam "Ievads interneta attīstībā", jo interneta lietošanu un māju lapu atvēršanu gan vajadzētu iemācīties obligāti - tai starpā - pārlūkprogrammu izvēli, lai cilvēks zin, kāpēc Firefox ir labāks par IE! :D
  5. Kur ir tava atbilde, 2easy? Vai esi nepilngadīgs?
  6. Kā tad tā? Galvenie personāži - "bubu" un "codez" nav atbildējuši? Kur jūsu atbildes, urbji? :)
  7. Ko nozīmē neprecējies, ir bērni? Civillaulība? :> Tik tāpat interesējos... (tāpēc jau te ir netēma)
  8. Atbildēšu pats arī pirmais un taisnību. :) Man ir 26 gadi, esmu neprecējies, nav bērnu. Pieredze komerciālā programmēšanā - aptuveni 5 gadi (varbūt "tīrā" pieredze, kad esmu nodarbojies ar to 8h diennaktī - 3-4 gadi). Kā ar jums?
  9. Skatos, te nevar saprast - daudzi tā kā mazi, daudzi tā kā pieauguši, bet viss tāpat ir pietiekami anonīmi, tāpēc nopietni atbildiet, lūdzu, katrs uz sekojošiem jautājumiem (protams, ja nav noslēpums): 1) cik Tev gadu? 2) vai esi precējies/neprecējies un ir/nav bērnu? 3) tava aptuvenā pieredze, programmējot komerciāli (tas ir - kā darbs, peļņas gūšanas nolūkos) - cik mēneši, gadi?
  10. Problēma ir bibliotēkas, Aleksejs... Vai es tagad dabūšu perfekti darbojošas bibliotēkas, adapteru klases visām šīm DB uz manis izvēlētas valodas (vienalga, vai python, vai ruby on rails, vai php, vai java, vai .NET - man jābūt tādām iespējam...)??? Datu glabāšana un to menedžments ir viens, bet otra lieta un ļoti svarīga lieta ir, ka šos datus obligāti vajadzēs izmantot saistītām aplikācijām, tai skaitā web aplikācijām!
  11. Paskaidrošu vēl, ka switch attiecas uz viena mainīgā vai izteiksmes vērtību, respektīvi, šo: if (x == 1) { execute1(); } else if (x == 2) { execute2(); } else if (x == 3) { execute3(); } else { executeDefault(); } var uzrakstīt sekojoši: switch(x) { case 1: execute1(); break; case 2: execute2(); break; case 3: execute3(); break; default: executeDefault(); } Izskatās taču "advancētāk" vai ne? Turklāt var arī apstrādāt vairākus gadījumus un sazarot tos uz vienu rezultātu, rakstot tikai vienreiz. Lielākoties tas ir stila, koda skaidrības un lasamības labā!
  12. Tev ir divi mainīgie un netiek apskatītas ne tuvu visas kombinācijas, kas iespējamas starp tiem. Tas ir kaut kas cits. Ja tev vajag izskaitļot izteiksmi un pēc tam sazarot plūsmu uz 2 vai 3 variantiem, tu vari izmanto "if" konstrukciju un pāris "boolean" tipa mainīgos vai izteiksmes. Savukārt, "switch" konstrukcija noderēs labāk, ja vajadzēs atkarībā no mainīgā vai izteiksmes vērtības sazarot programmas plūsmu uz 2 vai vairāk variantiem - tas gan izskatīsies labāk, gan uzlabos koda lasāmību un stilu. Katrs ir paredzēts savam un patiesībā tie, kas te zīmējas ar "mazu rindiņu skaitu", bieži vien nesaprot, ka pēc maz rindiņu skaita nav jātiecas - kods ir jāraksta loģisks, lakonisks un saprotams, tad arī rindiņu skaits būs gana mazs, kas ir svarīgi koda lasāmībai un arī tā izpildes veiktspējai (nevis "zīmēties" vai programmētāju spēju novērtēšanai).
  13. Jo switch mērķis tieši ir sazarot programmas "tecējumu" (flow) VAIRĀKOS virzienos. If ir nosacījumu konstrukcija, kuras mērķis ir izšķirties starp "boolean" tipa vērtību un rīkoties atkarībā no tās, to nevar nosaukt par "daudzzarošanu".
  14. Es tikai gribu, lai man noņem "warningus"! Un "endrju" - cilvēks pēc definīcijas nevar būt objektīvs, var vienīgi sasniegt tuvu tādu stāvokli, gadiem ilgi uz to tiecoties un mācoties to! ;)
×
×
  • Create New...