Jump to content
php.lv forumi

gurkjis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    252
  • Joined

  • Last visited

About gurkjis

  • Birthday 05/13/1995

Profile Information

  • Gender
    Male

gurkjis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Community Answers

  1. Par SQL versionēšanu, es metu acis uz šo te: http://www.liquibase.org/ - bet vēl nav sanācis lietot. Izskatās, ka ir pieejami vēl citi, līdzīgi risinājumi. Šis open source.
  2. Nu lai raksta kā grib.... ja vien nav kaut kāds ļoti nopietns iemesls, kāpēc vajag validāciju. ja vajag izdalīt vārds/uzvārds, tad 2 atsevišķi lauki.
  3. nē! Man vajag vismaz 1000 postus dabūt, tāpēc rakstīšu whatever kas ienāk prātā!
  4. Mācību procesā tas var būt vertīgi, zināt low-level lietas, lai programmētājam veidotos plašāks skatījums uz lietām. Bet no produktivitātes viedokļa, ir izdevīgi sēdēt pēc iespējas augstāk. Man personīgi neinteresē, ka mašīna mazliet lēnāk darbosies, kad darbinās kodu no 10k source. Kad ātruma problēmas duras acīs ,tad sāku domāt. Tas ir no sērijas - premature optimization is root of all evil.
  5. ok par mysql_ vs mysqli_ tas tā, vairāk domāju plain queryju vietā ORM izmantot, lai ir abstraktēts pāri un tādējādi vienkāršāk lietojams.
  6. Ja taisi no 0 , tad labāk neizmantot vecā stila mysql_* funkcijas. Labāk PHP frameworks + ORM. Bet laikam jau par vēlu, ja darbs ir iesākts...
  7. gurkjis

    Neziprotama kļūda

    Pagremošu to visu kādu laiku.
  8. gurkjis

    Neziprotama kļūda

    Tātad tas ir izdevīgi paralēlajai programmēšanai. Ja es rakstu algoritmu tikai 1 threadam, tad vai immutable pieeja ir tikpat noderīga ? Pastudēšu. no wiki: "If an object is known to be immutable, it can be copied simply by making a copy of a reference to it instead of copying the entire object. Because a reference (typically only the size of a pointer) is usually much smaller than the object itself, this results in memory savings and a potential boost in execution speed." - šeit teikts, ka immutable objektus nav obligāti jākopē, bet var arī uztvert kā references. Tas nomierina. Tad immutable state attiecīgi nodrošina valoda, ar vai bez references lietošanas.
  9. gurkjis

    Neziprotama kļūda

    Man liekas absurdi dažus megabaitus lielus objektus padot funkcijai kā value. Milzīgs, nevajadzīgs performance overheads. Visdrīzāk, ka pagaidām nesapratu daGrevis domu. Pameklēju pēc "immutable function parameters" - tiešu skaidrojumu neatradu, taču liekas, ka šur tur immutable ir kā opcija uz atsevišķiem mainīgiem vai pielietojuma gadījumiem. Varbūt vari iemest linku uz info vai google keywords ? edit: Piemērs: man sistēmā ir objekts A, bet ir kaut kāds process citur, kas ņem A un izsauc tā metodes. Kā gan es bez references to izdarīšu ? To nevar izdarīt. Ja padosi kopiju, tad izmaiņas aizies uz kopiju, nevis tieši A instanci.
  10. 1. indeksi ? visur, kur ir kondīciju matchs un ierakstu sets, no kura izlasīt, ir paliels: 1.1 "....posts t2 on (t1.tid = t2.topic_id)" - t2.topic_id ir indekss? 1.2 "....comments t3 on (t1.tid = t3.link)" - t3.link ir indekss ? 1.3 "...where t1.forum_id" - t1.forum_id ? ja palaidīsi kveriju ar EXPLAIN keywordu priekšā, tad iegūsi precīzāku info, kas tiek darīts, varbūt vari iemest te forumā rezultātu no šī kverija.
  11. man liekas, ka NodeJS ir labs variants, jo tas Javascripts tāpat JIT mehānismā tiek kompilēts uz mašīnkodu, tāpēc ņemt C būtu izstrādes overheads. Ja ļoti gribas, tad labāk Haxe, kas kompilē uz C source un nav jāuztraucas par manuālu memory menedžmentu un citiem low-level niķiem. Lēnākais posms drīzāk būs tīkls vai datubāze. DB es izvēlētos MongoDB.
  12. Reizēm ir ļoti veselīgi ielikt savus neironus citos kontekstos, sporta pēc. Tā rodas jauni skatījumi uz ierasto.
  13. Klientiem parasti neinteresē, kas par tehnoloģijām ir tur apakšā.
  14. jā, tad paliek htaccess variants (nepatīk, man ka ar mulsinošiem skaitļiem jāņemās, nevis konstantiem) vai iekš php koda: ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE);
  15. iekš php.ini: error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
×
×
  • Create New...