Jump to content
php.lv forumi

No Web vides formas, datiem uz Word dokumentu, Ekseli - PDF


foxsk8

Recommended Posts

Sveiki, tautieši.

 

Ieinteresēja doma par web formas datu aizpildīšanas padošanu uz Word vai Exel failiem, dokumentiem. 

 

Ir radusies nepieciešamība pēc auto atskaišu, klientu datu, eksportēšanu iekšā dažādās veidlapās, līgumos, varbūt ar laiku arī rēķinu ģenerēšana no formas. 

 

Ar šo lietu neesmu tik bieži saskāries, varbūt kāds varētu norādīt virzienu, demo, samples, noderīgu info, kas būtu jāņem vērā lai ko tādu izveidotu. 

 

Šobrīd viss notiek manuāli katru reizi ņemot iepriekšējo formu, sagatavi un vadot to visu iekšā ntās reizes no jauna. :)

Link to comment
Share on other sites

Saģenerē HTML. Nokonvertē uz PDF. Profit.

 

Kopš DOC/XLS ir miris un to ir pilnībā aizstājis DOCX/XLSX jeb sazipots XML, var jau arī provēt kaut kādas bibliotēkas, kas tos formātus ģenerē. Bet labāk tomēr nē.

 

Ā, gribi būt stilīgs? Ģenerē LaTeX un konvertē uz PDF.

Link to comment
Share on other sites

Esmu sagatavojis templeitu xls ā un ar phpexcel vienkārši sabakstījis attiecīgajās šūnās attiecīgos datus. Izmantoju ģenerējot rēķinus. PDF, protams, vienkāršākais, jo ģenerē  tikai vienā virzienā. Ar word varētu būt čakarīgāk, bet gan jau arī ir kaut kādi templeitu risinājumi.

Link to comment
Share on other sites

No pieredzes varu teikt, ka šobrīd Excel gadījumā neko labāku par phpExcel neesmu atradis. Agrāk bija BiffWriter klase, bet priekš MS Excel 5 versijas un šķiet kopš 2007 nav mainīta. PhpExcel nāk variants saglabāt kā PDF, bet nepratīšu teikt, jo neesmu izmatojis to iespēju.

Ja vien tev nav plānots ģenerēt failu ar > 200tk ierakstiem, nevajadzētu rasties problēmai ar atmiņu, jo phpExcel tur visus datus objektā pirms faila ģenerēšanas.

 

Arī Word gadījumā ir līdzīga klase phpWord (izstrādātāji tie paši kas phpExcel, tāpēc sintakse un uzbūves loģika identiska). Jāatdzīstas, ka phpWord ir sarežģītāks un tas ir mazāk izstrādāts, tāpēc saformatēt tekstu tā kā tu vēlies varētu būt krietni sarežģītāk vai pat neiespējami. Tur gan ir iespēja ielādēt template, bet neesmu mēģinājis, tāpēc nepratīšu teikt vai rezultāts ir labs. Tāpat klase piedāvā saglabāt PDF formātā.

 

Vēl protams ir daži tūļi, kas HTML konvertē uz PDF. Es savulaik vienā projektā lietoju HTMLDOC, strādā līdz šim brīdim, bet tai ir sava specifika kā sadefinēt stilus, lai PDF tie parādītos.

 

Protams ir LaTeX, bet, ja neesi vispār neko tur darījis, tas būs neliels "chalange".

Edited by kasisppr
Link to comment
Share on other sites

 

Tur ir specifiskāk vajadzīgs, drīzāk skatos kā pats piedzīt nepieciešamo funkcionalitāti formas datu eksportam, kur ideja ir no custom fieldu vērtībām vilkt laukā eksportu uz exel, word templates. 

 

Ok skatīšos šos visus tuvāk, gan jau ka izdosies beigās rast risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...