Jump to content
php.lv forumi

WiFi facebook like


Recommended Posts

Izstāstiet kā tiek realizēts variants, kad kafejnīcā, lai tiktu pie bezmaksas wifi ir jāielaiko noteikta facebook lapa.

 

Principā nav savarīgi vai facebook, vai kas cits. Galvenais ir kā dabūt, ka pirms tikt pie wifi klientam tiek atvērta speciāla lapa?

 

Tas ir hardware risinājums, vai tas ir proxy vai kas cits?

Link to comment
Share on other sites

WTF? Kas tas par sviestu? Un ko tad, ja lietotājam nav facebook acc?

 

Pie bezmaksas lattelecom wifi bieži atveras kas līdzīgs "Laipni lūgti lattelecom bezmaksas wifi tīklā. Uz izvēlēto lapu varēsiet doties pēc 15 sekundēm.." Un iet laika atskaite. Facebook gan neesmu redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Ir supervaizers un AP. supervaizers glabā loģiku un AP skatās savus klientus pēc MAC. Katram MAC ir flags - autentificēts vai nē. Loģika AP ir vienkārša - ja MAC ir autentificēts, visi pieprasījumi tiek sūtīti kur tiem pienākas. Pretējā gadījumā AP nomet visus misc pieprasījumus un visus HTTP pieprasījumus redirektē uz supervaizera domēnu. Šeit implementācijas atšķiras, daži lieto transparent proxy (draugiem.lv ends up in controller), daži rūteri atļauj trafiku konkrētiem domēniem=>IP adresēm un klients reāli tiek HTTP redirektēts uz supervaizera domēnu, kuram piekļuvi atļauj AP.

 

Supervaizers savukārt var būt jebkas - sākot no PHP skripta ar Facebook like, beidzot ar kerberu un aktīvo direktoriju un atrasties var kaut kur, dies zina kur. Kad lietotājs ir veiksmīgi izdarījis visu darāmo, supervaizers parasti fonā nosūta AP callback ar uz supervaizeru redirektotā klienta MAC un instrukciju Y (MAC uz supervaizeru parasti padod pats AP, piemēram POST/GET), pēc tam klientu redirektējot vai nu uz refresh, vai uz adresi, ko oriģināli ievadīja klients nākot no AP uz supervaizeru.

 

Supervaizeru, kā jau minēju var saprogrammēt praktiski jebko. Nu pilnīgi jebko. Lietotāju DB, reklāmas, FB laikus, statistikas vākt par konekcijām, whatever. Šādā veidā parasti setupo tādēļ, lai nebūtu konstanti mainot supervaizera loģiku jāmaina visiem AP softs un AP varētu turēt maksimāli vienkāršus gan harda, gan softa ziņā. A loģiku šādu AP keisā var uzprogrammēt diezgan elementāri kā OS izmantojot to pašu DD-WRT - viss, kas jādara ir jāglabā MAC adreses, supervienkāršs TCP/HTTP/whatever rows your boat serveris komunikācijai ar supervaizeru un jākontrolē konekti/diskonekti/taimauti klientiem, lai pēc laika atkal enforcētu reklāmu.

 

Vienkāršs home setups ko pats esmu ķimerējis ir DD-WRT powerēts atvērts TP-LINK AP's un neliels VPS apache/php kā supervaizers, kas prasa nomest SMS uz numuriņu lai saņemtu 24h pieeju pie juicy 100mb lane. Telekoms darbojas pēc tā paša principa ar bik modificētu loģiku un hardu. Kādreiz bija login ar kartiņām, tagad ir reklāma.

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...